Wat deed NAJK voor jou in juli en augustus?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie en gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, regelen winacties en behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in juli en augustus? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • Sinds juli heeft NAJK twee nieuwe dagelijks bestuurders. Andre Arfman heeft de functie van voorzitter overgenomen van Eric Pelleboer en Bart van der Hoog heeft de functie van portefeuillehouder melkveehouderij overgenomen van Koen Bolscher. Maak kennis met Andre en Bart door hun voorstelvideo te bekijken.
  • NAJK stond samen met de Beste Brokkenmakers van ForFarmers op 22, 23 en 24 juli op de Zwarte Cross in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Het Zwarte Cross Festival is een uniek feest met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Tijdens dit festijn hebben ForFarmers en NAJK hun handtekening gezet onder een verlenging van het partnercontract en wordt de succesvolle samenwerking dus voortgezet.
  • Tijdens de algemene ledenvergadering van Conseil Europeen des Jeunes Agriculteurs (CEJA), de Europese belangenbehartiger voor jonge boeren, heeft EU-landbouwcommissaris Phill Hogan een toelichting gegeven op het EU-steunpakket. Iris Bouwers, portefeuillehouder internationaal, heeft daar aandacht gevraagd voor de verschillende invullingen per land.

 

Wat zal NAJK voor jou doen in september?

Natuurlijk zal er in september ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws op de NAJK-website. Hierbij alvast een voorproefje:

  • De dagelijks bestuurders van NAJK gaan weer verder op hun ronde politiek om met de politieke partijen in gesprek te gaan over actuele onderwerpen in de agrarische sector. Deze maand zullen zij langs de SGP, CDA, CU en PVV gaan.
  • Zaterdag 17 september organiseert NAJK weer een nieuwe editie van het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen. Dit jaar vindt het NK Veebeoordelen plaats op het van Heutszplein in Kampen. 64 afgevaardigde jonge koeienkenners uit alle provincies komen bij elkaar om zwartbonte en roodbonte koeien te keuren op frame, robuustheid, uier, beenwerk en het algemeen voorkomen. Kom ook! Klik hier voor meer info.
  • In september zal NAJK samen met de provinciale AJK’s de Jonge Landbouwersregeling evalueren onder haar leden. Omdat de regeling qua voorwaarden een andere regeling was dan eerdere jaren, voor het eerst per provincie werd opengesteld en tot 2019 jaarlijks zal worden opengesteld, is het goed de regeling te evalueren. Houd de media van NAJK en je provinciale AJK in de gaten voor de evaluatie.