Of je nu de agrarische berichten op facebook bekijkt of de politieke discussie volgt: weidegang staat hoog op de agenda. Maar spreekt weiden jou, als jonge veehouder, wel voldoende aan? Steeds meer van jouw collega-boeren kiezen er namelijk voor om de koeien op te stallen. Te weinig uitdaging in de bedrijfsvoering en gebrek aan weidekennis zijn vaak redenen dat er gestopt is met weiden.

NAJK wil samen met jou aan de slag. Jij gaat op den duur het bedrijf overnemen. Uiteindelijk bepaal jij dus hoe jouw bedrijfsvoering eruit komt te zien en hoe je zichtbaar wilt zijn in de maatschappij. NAJK wil door middel van kennis en inzicht jou stimuleren om te gaan weiden.

Daarom is gestart met het project Wei & Maatschappij. Wij zoeken hiervoor samenwerking met scholen om weidegang nog beter in het onderwijs aan te bieden. Dit doen we aan de hand van een Weidegangtraject. De aftrap is een interactieve workshop, waarin we kennis en ervaringen over weidegang met studenten willen delen. Lees hier meer over ‘Beweiden kan altijd.
Na de workshop  ga je in ‘Beweiden in de praktijk’ aan de slag met vragen zoals: Ik start met weiden welk beweidingsysteem kies ik? Hoe optimaliseer ik mijn rantsoen met weidegang? Binnen ‘Mastergrass wordt een verdiepingsslag gemaakt richting graslandbeheer en mineralenmanagement.  In Mastergrass laat jij bijvoorbeeld zien hoe je het aandeel weidegras in het rantsoen verhoogd zonder dat dit leidt tot mineralenverliezen.
Gedurende het traject zullen we je op de hoogte houden over het laatste weidenieuws. De berichten zullen we plaatsen op de NAJK-site. Houd ook #WeideWeetjes  op Twitter in de gaten!