Relaties DAJK in beeld bij afdelingen

Uitwisseling is de kern van de seizoenstart voor afdelingsbestuurders van DAJK. Belangrijkste punt van gesprek met de provinciaal bestuurders was de JOLA regeling. Recent vulden DAJK-leden een vragenlijst in. “We nemen jullie reacties mee naar provincie Drenthe”, aldus voorzitter Giske. DAJK hoopt dat de investeringslijst volgende keer wordt aangepast.

Elevator pitches van de sponsoren van DAJK volgden na dit vergaderdeel. Daarna vervolgden de bestuurders hun weg langs de tafels met sponsoren. “De miniMasters Bedrijfsoverdracht, het Global Farmers Network tot en met de kennisapp zijn diverse zaken die ontwikkelend zijn voor de jonge ondernemers” gaven Berend de Vries en Klaas de Jong aan. Namens de Rabobanken in Drenthe waren zij aanwezig vanuit het Food en Agri-team. Voor Countus lichtten Martin Houwing en Henk Blauw hun aanbod toe. Johan Ottens bracht vanuit Agrifirm diverse onderwerpen naar voren waarbij hij aangaf dat zij graag op locatie komen. Lukas Wolfs presenteerde voor de nieuwe sponsor van DAJK, AgriVer, over o.a. de brede weerverzekering.

Tot slot kwamen de kersverse LTO Noord bestuurders aan het woord. Als aanspreekpunt voor de agrarische jongeren willen voorzitter Trienke Elshof en Tanja Beuling-Timmer meer contact tussen DAJK en LTO Noord op afdelingsniveau. Zij hopen dat agrarische jongeren bij bepaalde gebiedsvragen met LTO Noord mee willen denken.

Hopelijk is iedereen nu klaargestoomd voor een succesvol DAJK-seizoen 2016-2017!

foto-vsp-sponsoravond