Jubileumfeest DAJK geslaagd!

Zaterdag 4 november 2017 vierde DAJK haar 25-jarig jubileum. De aftrap vond plaats bij Hofsteenge in Rolde. Samen met de eerste voorzitter van DAJK, Jan Luuk Stel, bracht huidige DAJK-voorzitter Giske Warringa-Van Es een toost uit op de verjaardag van DAJK.  

Op 4 juni 1992 werd het Drents Agrarisch Jongeren Kontakt opgericht. Ontstaan uit een samenvoeging van de Christelijke Plattelandsjongeren Drenthe (CPJ), Katholieke Plattelandsjongeren Drenthe (KPJ)  en Jong Agrarische Drenthe (JAD).  Jan Luuk vertelde  in Drentzetter:  “In mijn eerste jaar als JAD voorzitter was gelijk het jaar waarin we intensieve gesprekken hebben gevoerd om de fusie van de drie organisaties te realiseren. Het was een hele leuke tijd maar ook een hele intensieve tijd.” Uit deze fusie ontstond DAJK waar hij de eerste voorzitter van was.

Giske is voorzitter tijdens het 25e seizoen waarin alle jongeren in Drenthe die iets hebben met de agrarische sector samen optrekken. “Dat mag gevierd worden” gaf Giske aan. Daarom een lustrumfeest voor de leden en oud-leden!