DAJK | Innovatie Veenkoloniën en praktijkproeven

Op 7 maart ben je samen met leden van GrAJK uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de proefboerderij t’ Kompas in Valthermond.
Je wordt bijgepraat over de Innovatie Veenkoloniën, wat ze doen en wat het inhoudt. Vervolgens wordt je ingelicht over proefboerderij t’Kompas in Valthermond en proefboerderij Kooijenburg in Marwijksoord. De praktijkproeven staan centraal van beide locaties. Voor de akkerbouwers worden de proeven op proefboerderij Valthermond toegelicht. Zoals proeven met verschillende soorten vergroening, onderzoeken naar de aardappelteelt en teelten buiten het traditionele bouwplan. Voor de melkveehouders komt de proefboerderij in Marwijksoord in beeld waar het project ‘Grondig boeren met maïs’ draait. Hier wordt het belang van organische stof, bemesting en schade door aaltjes meegenomen.

Hierna staat een hapje en een drankje klaar om het geheel goed af te sluiten. 
Kortom een mooi programma voor zowel akkerbouwer als melkveehouders en de kans om ook Groningse agrarische jongeren te ontmoeten. We zien je graag op 7 maart as.

Wanneer: Woensdag 7 maart

Waar: Proefboerderij Valtermond

Adres: Noorderdiep 211, 7876 CL Valthermond

Aanvang: 20.00 uur