Vouchers voor vier Drentse familiebedrijven

Vier Drentse familiebedrijven hebben 27 september 2018 een voucher ‘Duurzaam Drents Familiebedrijf’ ontvangen uit handen van gedeputeerde Henk Brink. Lukas Enting namens  Melkveebedrijf Enting uit Zuidveld is een van hen. Met deze voucher kunnen zij expertise inhuren voor begeleiding bij bedrijfsopvolging of herinrichting van de bestuursstructuur.

“Familiebedrijven zijn belangrijk voor de Drentse economie. In omzet en werkgelegenheid vormen zij het fundament van de Nederlandse economie. Voor hun voortbestaan is het van belang dat er meer gerichte ondersteuning wordt geboden en dat ook in het onderwijs meer aandacht is voor de problematiek waar familiebedrijven tegenaan lopen”, aldus gedeputeerde Henk Brink. DAJK voorzitter Roy Meijer  vult aan: “De ondersteuning van familiebedrijven vindt DAJK heel belangrijk. De meeste agrarisch bedrijven zijn een familiebedrijf. Daarom speelt de familie in de bedrijfsopvolging ook een belangrijke rol. Soms geeft het aspect familie meer  hobbels om te overwinnen dan de financiële kant.

 

Vouchers
De vouchers kunnen worden aangevraagd vanuit het project ‘Duurzame Drentse familiebedrijven’, dat onderdeel is van het projectplatform Ik Ben Drents Ondernemer. De regeling is ingesteld om familiebedrijven, die een grote rol spelen in het MKB in Drenthe, gerichte aandacht en ondersteuning te kunnen bieden. Familiebedrijven kunnen de vouchers aanvragen via de website ikbendrentsondernemer.nl onder het kopje vouchers.

Samenwerking
Provincie Drenthe werkt in het project ‘Duurzame Drentse Familiebedrijven’ samen met Hogeschool Windesheim, VNO NCW MKB Noord, de Metaalunie, RECRON en LTO Noord en DAJK. Gezamenlijk brengen ze knelpunten die familiebedrijven ervaren in kaart en vanuit hun eigen expertise helpen ze actief mee om het project en de voucherregeling onder de aandacht te brengen.