DAJK | Ledenbijeenkomst “Weidegang kan altijd?”

Anne Vollering van NAJK over alle ins en outs van weidegang.

Hendrik Veldman en André de Wil van DeLaval over robot en weiden

De avond houden we bij Edwin Boer, melkveehouder in Elp. Hij heeft in maatschap een melkveebedrijf samen met zijn ouders. Voor het melken gebruiken zij robots. Beweiden en koeien met een robot melken is zeker mogelijk, maar niet met exact dezelfde manier als bij het conventionele melken. Hierin kijken we naar koe-routing, passende beweidingssystemen en trucjes om de koe in beweging te krijgen. Van DeLaval zijn Hendrik Veldman en Andre de Wil aanwezig en geven hun visie op robot en weiden.

Met vriendelijke groet,

Namens het provinciaal bestuur Edwin Boer (06  –  28 29 30 46 )

 

Wanneer:     Donderdag 22 november 2018

Waar:                Melkveehouderijbedrijf fam. Boer, Elp

Adres:              Schoonloërweg 23, 9442 PL Elp

Aanvang:     20.00 uur