Texas here we are!

Op vrijdag vlogen we met een groep van 15 enthousiaste jonge landbouwers naar Houston. In Houston aangekomen stond er een luxe minibus op ons te wachten. Daarmee reden we naar ons eerste hotel. Na een gezellige avond bijkomen en bijslapen, gingen we de volgende morgen, na een heerlijk ontbijt, naar het General Johnson Space Center van de NASA. Hier kregen we een uitgebreide rondleiding in het trainingscentrum van de astronauten. Hier worden de astronauten klaar gestoomd om de ruimte in te gaan. Buiten op het Rocket Park stond de eerste raket ooit die de Amerikanen de ruimte in bracht. Naast het terrein van de NASA stond een kudde longhorns. De bekende koeien van Texas met hele lange hoorns vormden hier een schoolproject voor agrarische jongeren.

Na ons bezoek aan de NASA, heeft de bus ons weer naar het volgende stadje gebracht: San Antonio. Om de sfeer van Texas te proeven in verschillende maten, hebben wij deze avond Mexicaans gegeten. Omdat het zaterdagavond was, hebben een aantal van ons de gezelligheid in de lokale bars opgezocht. De volgende morgen hebben we met zijn allen cultuur gesnoven tijdens een rondvaart door de rivier van San Antonio. Daarna heeft ieder een beetje zijn eigen weg gekozen. Zo zijn er een aantal naar The Alamo geweest (historisch fort). Een stukje historie van Texas. Daarnaast was er een eindje van het hotel een local car show (met oldtimers) gaande waarbij ook nog genoten werd van de nodige drankjes.

Na deze culture zondag zijn we onderweg gegaan naar de volgende stad: Austin. Hier staat het eerste bezoek gepland bij de jonge boeren vereniging van Texas: Central Texas Young Farmers Coalition.