Weidegang-event ‘Meer waarde uit gras’

Datum 25-09-2018
Tijd 09:30 - 16:00 uur
Locatie Aeres Agri Innovation Centre, Wisentweg 13c, Dronten


Het lectoraat Beweiding van Aeres Hogeschool Dronten en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) organiseren op 25 september het weidegang-event: ‘Meer waarde uit gras’. Deze dag wordt georganiseerd op het Agri Innovation Centre in Dronten. Het weidegang-event is bedoeld voor jongeren van 15-35 jaar en docenten die geïnteresseerd zijn in de melkveehouderij.

Aan de hand van inspiratiesessies krijg je alle in and outs te horen over de Weidegang. O.a.: Hoe Laval denkt de weidegang te kunnen aansturen met verschillende melksystemen, ForFarmers vertelt je hoe je met weidegang een constante rantsoen kan realiseren waarop de koe gemakkelijk kan produceren, Barenburg helpt je gras te begrijpen zodat jij er meer uit kunt halen, bij LG Lab kan je de kwaliteit van je eigen gras laten testen, Lely heeft diverse sensoren op de melkrobot om de koegezondheid te monitoren en hoe combineer je dat met de weidegang en nog vijf andere inspiratievolle sessies.

Programma

09:30 uur       Ontvangst
09:45 uur       Opening door Agnes van den Pol (lector Beweiding, Aeres Hogeschool Dronten) en Marije Klever (dagelijks bestuurder melkveehouderij, NAJK)
10:30 uur       Diverse inspiratiesessies door bedrijfsleven (Barenbrug, Limagrain, Agrifirm, Lely, ForFarmers, DeLaval, Duurzame Zuivelketen, BoerenNatuur, WUR, NAJK en Aeres Hogeschool Dronten), afgewisseld met een lunch
15:00 uur       Borrel en optioneel een rondleiding op Aeres Farms

Wat? Weidegang-event ‘Meer waarde uit gras’
Waar?  Agri Innovation Centre, Wisentweg 13C in Dronten
Voor wie? Jongeren van 15-35 jaar
Aanmelden? Meld je snel aan want vol=vol!

Aan dit event zijn geen kosten verbonden. 

Op maandag 24 september zijn eerstejaars studenten Dier- en Veehouderij uitgenodigd, die dan net gestart zijn met de opleiding. Voor hen is het Weidegang-event een introductie naar de lessen rondom weidegang.Kaart naar locatie

Kaart wordt geladen...