Route 2040 iets voor jou?

Voor wie?

 • Jonge agrariërs die tijdens dit project aan de slag willen om de kansen voor het eigen agrarische bedrijf uit willen werken.
 • Jongeren die creatieve ideeën hebben voor een eigen bedrijf in de agrarische sector. Dit mag primair, secundair of dienstverlenend zijn.

Wat gaan we doen?

Het project Route 2040 bestaat uit 2 delen, waarbij we willen proberen om jullie breder naar het eigen bedrijf te laten kijken. Dit betekend niet dat er alleen gekeken wordt naar hoe je de dingen die je nu al doet anders kan doen, maar ook kijken of je andere dingen kunt doen. Op deze manier willen we jullie uitdagen om een eigen toekomst richting voor jullie bedrijf kunnen bepalen die toekomstbestendig is. De 2 delen zijn als volgt ingedeeld:

Deel 1

In deel 1 gaat een groep van maximaal 15 deelnemers aan de slag om voor je eigen bedrijf de kansen in beeld te brengen. Dit gebeurd via interactieve Masterclasses met inspirerende sprekers/ondernemers die de deelnemers kan helpen om de vertaalslag naar je eigen bedrijf of toekomstplannen te maken. Onderwerpen die behandelt zullen worden zijn:

 • Inspirerende ondernemers buiten de agrarische sector.
 • De boer in Groningen. #TROTS
 • Politiek. Stellingen van deelnemers en draagvlak
 • Imago van de boer
 • Vernieuwende producten van een inspirerende ondernemer
 • Multifunctionele landbouw
 • Concepten
 • Duurzame ketens

Dit eerste deel bestaat uit in totaal 10 bijeenkomsten en zullen verspreid over een jaar worden georganiseerd, waarbij rekening wordt gehouden met de seizoenen. De eerste bijeenkomst staat gepland dinsdag 3 mei 2022.

Deel 2

Na het eerste jaar kunnen de deelnemers kiezen of ze nog verder willen gaan in het tweede deel. In deel 2 gaan de deelnemers, die concrete ideeën hebben opgedaan in deel 1 voor het eigen bedrijf en die verder willen uit werken, door in het tweede jaar. Dit jaar is meer gericht op de individuele deelnemer en bestaat uit coaching en trainingen. Doel van dit tweede jaar is om te zorgen dat de ideeën zo concreet mogelijk worden uitgewerkt, zodat er ook daadwerkelijk begonnen kan worden met de uitvoering. Dit tweede deel duurt ook ongeveer een jaar.

Wat wordt er van jou verwacht?

 •      Bij de aanmelding een motivatie meesturen waarom je graag mee wilt doen.
 •      Enthousiasme tijdens de bijeenkomsten, waarbij deelnemers elkaar ook verder helpen.
 •      Verder kijken dan de bekende wegen, dus veranderingen durven te onderzoeken.
 •      Leergierige houding gedurende het project.
 •     Je kennis en ervaring vanuit dit project te delen met anderen.

Deelname aan dit project kost voor deel 1 € 95,- per persoon. Als mensen door willen in het tweede jaar wordt daar opnieuw een bijdrage voor gevraagd, namelijk € 250,- per persoon.

Aanmelden en informatie:

Voor het aanmelden kun je terecht op: https://forms.gle/RFtLxzn1Qrw55a6b6

Project Route 2040 van start! 

Route 2040 is een nieuw project vanuit het GrAJK. Route 2040 zet een stip op de horizon voor jonge agrariërs! We gaan kijken naar innovatieve ondernemers van binnen en buiten de agrarische sector om het gouden ei of aardappel te vinden. Door het kaf van het koren te scheiden, vindt Route 2040 jonge agrariërs die zich klaarstomen voor 2040!

Tijdens het programma gaan we met 15 jonge ondernemers aan de slag. Tijdens 10 masterclasses ga jij samen met andere ondernemers kijken naar je eigen bedrijf/situatie. Dit project is voor jonge boeren, maar ook voor jongeren die werkzaam zijn binnen de agrarische sector en zelf willen ondernemen in deze sector. Het project begint in mei en we houden rekening met drukke periodes.

Opgave Route 2040:

Geef je op voor 15 april 2022!

Bij je aanmeldformulier verwachten wij ook een korte motivatie waarom je mee wilt doen aan dit project.

AANMELDEN: graag opgeven via deze link

**BELANGRIJK**  Toelichting aanmeldformulier Route 2040

Meer vragen over het project kun je mailen naar route2040@grajk.nl.

Dit project is geschreven door GrAJK en ingediend onder de vlag van het grote provinciale initiatief Toukomst. https://www.toukomst.nl/ideeen/route-2040/

Volg onze social mediakanalen om op de hoogte te blijven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *