MaïsChallenge 2016 in de startblokken!

Logo MaisChallenge 2016De MaïsChallenge is een initiatief van maïsveredelaar Limagrain en NAJK. In de competitie wordt de gehele snijmaïsteelt gevolgd, beoordeeld en geëvalueerd, van zaaibedbereiding tot inkuilen. MaïsChallenge 2016 staat in de startblokken. Na twee zeer succesvolle edities in 2012 en 2014, waarbij deelnemers hun teelt naar een hoger plan wisten te tillen, is dit ook in 2016 het doel van de MaïsChallenge.

Jonge en aankomende veehouders moeten van heel wat markten thuis zijn om succesvol een bedrijf te runnen. De ruwvoerteelt is hierin een factor van groot belang. Het winnen van veel, hoogwaardig ruwvoer winnen is anno 2016 belangrijker dan ooit. Met extra aandacht voor de teelt, het uitwisselen van ervaringen met collega’s en praktische kennis van een toonaangevende maïsveredelaar worden deelnemers aan de Challenge echte maïsspecialisten.

Veel belangstelling

Dankzij de enthousiaste reacties van deelnemers aan de vorige edities, staat ook nu een mooie club van 50 jonge maïstelers klaar om aan de slag te gaan. Nieuw dit jaar is de deelname van vier landbouwscholen. Zij vaardigen elk een team studenten uit dat deelneemt aan de Challenge.

Kostprijs in beeld

Het belang van kostprijsmanagement ontgaat vandaag de dag geen agrarisch ondernemer. In deze Challenge zal accountant Flynth de financiële aspecten rondom de maïsteelt behandelen en ook beoordelen. Wat zijn de teeltkosten, de voederwaardeopbrengsten en wat is het uiteindelijk financieel rendement van de deelnemers?