BoerVeilig Avond

Organiseer een ‘Boer Veilig’-avond voor jouw AJK! Tijdens deze avond vertelt een veiligheidsdeskundige van Stigas, het kenniscentrum veiligheid voor de agrarische en groene sector, wat zij allemaal tegenkomen onderweg. Aan de hand van foto’s, filmpjes en goed/fout-voorbeelden gaan zij het gesprek aan met de jonge boeren. Hierbij krijgen zij natuurlijk ook de kans om hun eigen vragen te stellen, want wie wil er nou niet veilig en met plezier werken op het agrarisch bedrijf? Helaas gebeuren er nog te veel ongelukken in de agrarische sector. Agrarisch werk staat zelfs in de top 10 van meest gevaarlijke beroepen op nummer 6; hier gebeuren de meeste ongelukken (bron: CBS).

Wat?

Boer Veilig avonden. We starten met een korte toelichting op het project, daarna gaan we gelijk aan de slag met voorbeelden uit de praktijk. Indien mogelijk komt ook een ervaringsdeskundige aan het woord (iemand die zelf of van dichtbij een ongeluk heeft meegemaakt).

Wanneer?

Beschikbaar tot en met december 2022.

Voor wie?

AJK’s met interesse voor veiligheid op de boerderij. Een veilig erf is natuurlijk niet alleen belangrijk voor de leden, maar ook voor anderen die er wonen en werken. Kom dus niet alleen, maar neem vooral je ouders/ partner/ medewerker of collega mee. Hoe meer mensen veilig leren ‘boeren’, des te beter!

Waar?

Bij jouw AJK! Ben je ook lid van LTO of NMV en wil je de avond combineren? Dat kan! Dit project wordt namelijk uitgevoerd in samenwerking met LTO en NMV.

Hoe?

NAJK coördineert de aanvragen en de inzet van veiligheids- en ervaringsdeskundigen. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden.

Indien gewenst kunnen we het onderwerp ook aanbieden als deel van het programma voor een avond. Dus dan komen er op een avond, naast Boer Veilig, ook andere onderwerpen aan bod.

Enthousiast geworden? Boek nu!

Voor opgeven en meer informatie kun je mailen naar Gerjanne van Esveld (gvanesveld@najk.nl) of kijk op www.boerveilig.com!

Gerjanne van Esveld

Projectleider

gvanesveld@najk.nl
030-2769 840

BoerVeilig is een initiatief van: