Provinciaal Bestuur DAJK

Voorzitter

Tom ten Kate

Hallo mijn naam is Tom ten Kate (26 jaar) en woonachtig in Koekange en sinds                                                                             november 2020 ben ik voorzitter van het DAJK. Na 2 jaar in het bestuur van de lokale afdeling van het AJK Zuidwesthoek ben ik benaderd om de plek van voorzitter in het Drentse bestuur in te nemen. Thuis hebben wij een melkveebedrijf met 180 melkkoeien samen met bijbehorend jongvee en 110 HA land. Onze melk gaat naar de Aware voor de melkstroom van AH (beter voor). Waarom ik ja gezged heb tegen het voorzitterschap van het DAJK, dat is omdat ik het belangrijk vindt om verder te kijken dan mijn eigen bedrijf en ik wil graag wat betekenen voor de jonge boeren van Drenthe. Onze sector staat de laaste jaren onder vergrootte aandacht. Er wordt veel van ons verwacht maar er is weinig concreet over hoe het moet en wat er voor ons overblijft onder aan de streep wanneer wij voldoen aan dat geen wat er van ons gevraagd wordt. Samen met mijn mede bestuurders willen wij opkomen voor de jonge agrariërs maar ook iedereen die een bijdrage leveren aan onze mooie sector.

Penningmeester

Tim Scheper

Vicevoorzitter

Rieke Grooten

Secretaris

Iris Visscher

Algemeen bestuurslid

Léon Enting

Algemeen bestuurslid

Noud Brinke

Algemeen bestuurslid

Marloes Schipper

Mijn naam is Marloes Schipper, ik ben 30 jaar oud & moeder van 2 prachtige zoons.
Ik ben geboren en opgegroeid op een melkveehouderij, nadat de koeien weg zijn gegaan kwam daar een paardenrusthuis voor in de plaats.

Op mijn 14e kwam ik via stage in aanraking met de zorgboerderij waar ik de gehele boerderij, winkel en moestuin mag runnen. Het is een prachtig bedrijf met koeien, varkens & overig vee, 12 hectare grond en een boerderij winkel. Het allermooiste aan dit vak is dat elke dag anders is en dat alle deelnemers die hier werken mogen zijn wie ze willen zijn, zonder dat daar een label op wordt geplakt. Door in het bestuur te gaan bij de DAJK hoop ik met elkaar iets te kunnen beteken voor de de jonge agrariërs in Drenthe.