BoerVeilig

Veilig en met plezier werken in de melkveehouderij

In Nederland vinden jaarlijks gemiddeld 15 dodelijke ongevallen plaats tijdens werk op de boerderij. Dit is helaas het topje van de ijsberg, want er zijn ook veel ongevallen met (ernstig) letsel. Het doel van BoerVeilig is om bewustzijn te creëren en daarmee (dodelijke) ongevallen te voorkomen.

NAJK, NMV, LTO Nederland en NZO hebben samen met ZuivelNL en Stigas, het kennisinstituut voor veilig, gezond en duurzaam werken, met het BoerVeilig-project het initiatief genomen om de veiligheid in de melkveehouderij te verbeteren. We hopen hiermee een veilige(re) werkvloer te creëren voor melkveehouders, hun familieleden, personeel en bezoekers.

Organiseer een BoerVeilig-avond voor jouw AJK of studiegroep!

Tijdens deze avond vertelt een veiligheidsdeskundige van Stigas, wat zij allemaal tegenkomen onderweg. Aan de hand van foto’s, filmpjes en goed/fout-voorbeelden gaan we het gesprek met jullie aan. Indien mogelijk met een interactieve rondgang op het melkveebedrijf.

Gerjanne van Esveld

Projectleider

gvanesveld@najk.nl
030-2769 840

Wat? BoerVeilig-avond. We starten met een korte toelichting op het project, daarna gaan we gelijk aan de slag met voorbeelden uit de praktijk.
Wanneer? Beschikbaar t/m december 2022.
Voor wie? AJK’s met interesse voor veiligheid op de boerderij. Een veilig erf is natuurlijk niet alleen belangrijk voor de leden, maar ook voor anderen die er wonen en werken. Kom dus niet alleen, maar neem vooral je ouders/ partner/ medewerker of collega(‘s) mee. Hoe meer mensen veilig leren ‘boeren’, des te beter!
Waar? Bij jouw AJK! Ben je ook lid van LTO of NMV en wil je de avond combineren? Dat kan! Dit project wordt namelijk uitgevoerd in samenwerking met LTO en NMV.
Kosten? Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.
Interesse? Voor opgeven en meer informatie kun je mailen naar Gerjanne van Esveld (gvanesveld@najk.nl) of kijk op www.boerveilig.com!

BoerVeilig is een initiatief van: