BoerVeilig

Veilig en met plezier werken in de melkveehouderij

In Nederland vinden jaarlijks gemiddeld 15 dodelijke ongevallen plaats tijdens werk op de boerderij. Dit is helaas het topje van de ijsberg, want er zijn ook veel ongevallen met (ernstig) letsel. Het doel van BoerVeilig is om bewustzijn te creëren en daarmee (dodelijke) ongevallen te voorkomen.

NAJK, DDB, LTO Nederland en NZO hebben samen met ZuivelNL en Stigas, het kennisinstituut voor veilig, gezond en duurzaam werken, met het BoerVeilig-project het initiatief genomen om de veiligheid in de melkveehouderij te verbeteren. We hopen hiermee een veilige(re) werkvloer te creëren voor melkveehouders, hun familieleden, personeel en bezoekers.

Organiseer een BoerVeilig-bijeenkomst voor jouw AJK, studiegroep of schoolklas!

Tijdens deze bijeenkomst vertellen veiligheidsdeskundigen wat ze allemaal tegenkomen onderweg. Aan de hand van foto’s, filmpjes en goed/fout-voorbeelden gaan ze het gesprek met je aan. Want wie wil er nou niet veilig en met plezier werken op het agrarisch bedrijf?

Marjan Holtland

Projectmedewerker / -leider

mholtland@najk.nl

030-2769875

Wat? BoerVeilig-bijeenkomst
Voor wie? AJK’s, studiegroepen en schoolklassen met interesse voor veiligheid op de boerderij. Een veilig erf is natuurlijk niet alleen belangrijk voor de leden of leerlingen, maar ook voor anderen die er wonen en werken. Kom dus niet alleen, maar neem vooral je ouders/ partner/ medewerker of collega(‘s) mee. Hoe meer mensen veilig leren ‘boeren’, des te beter!
Waar? Bij jouw AJK of school! Ben je ook lid van LTO of Dutch Dairymen Board (DDB) en wil je de avond combineren? Dat kan! Dit project wordt namelijk uitgevoerd in samenwerking met LTO en DDB.
Kosten? Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.
Interesse? Voor opgeven en meer informatie kun je mailen naar Marjan Holtland (mholtland@najk.nl) of kijk op www.boerveilig.com!

BoerVeilig is een initiatief van: