BoerNatuurlijk!

Ga met elkaar de uitdaging aan!

In het kader van het project BoerNatuurlijk! heeft NAJK een spel over natuurinclusieve landbouw ontwikkeld. In een natuurinclusieve landbouw houdt een ondernemer bij alle activiteiten rekening met de natuur op en rond zijn of haar bedrijf. Met dit leuke en leerzame spel daag je jouw medestudenten uit met jouw kennis over dit onderwerp.

Jonge boeren over natuurinclusieve landbouw

De term ‘natuurinclusieve landbouw’ neemt steeds meer ruimte in binnen onze sector. Maar wat houdt het precies in en, nog belangrijker, wat kun je ermee binnen jouw bedrijf? Om inspiratie op te doen en als aanvulling op het BoerNatuurlijk!-spel nam NAJK in verschillende sectoren video’s op bij jonge boeren door heel Nederland die natuurinclusieve maatregelen toepassen.

Bekijk hier de compilatie of luister de verhalen van de individuele boeren hieronder.

Roos Roeleveld

Projectmedewerker / -leider

rroeleveld@najk.nl
030-2769843

Een kleine greep uit de opdrachten en vragen die tijdens het spel aan bod kunnen komen:

‘Noem maatregelen die een melkveehouder kan toepassen om weidevogels te beschermen.’ Discussieer met elkaar over de stelling ‘Alle boeren moeten vanaf 2030 minimaal 20% van hun grond inrichten voor natuur’, ‘battle’ tegen een ander groepje en los de rebus als eerste op of raad het ‘verboden woord’. Daag een ander groepje uit met de benaderingsvraag ‘Hoeveel wormen eet een mol per dag?’ of raad op welke foto je de honingbij ziet.

Als klas strijd je in teams tegen elkaar. Naast dat je er iets van opsteekt, is er natuurlijk ook een mooie prijs te winnen. Niet alleen leerzaam dus, maar vooral ook erg leuk om te doen!

Boek nu!

Wat? Een spel over natuurinclusieve landbouw om met jouw (vmbo/mbo/hbo) klas te spelen
Wanneer? Beschikbaar t/m mei 2024.
Tijdsduur? Houd rekening met minimaal 1,5 uur voor deze activiteit.
Kosten? Geen (NAJK levert het materiaal en een spelleider).
Interesse? Stuur een mail naar rroeleveld@najk.nl.


Het BoerNatuurlijk!-project wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van
LNV.