BoerNatuurlijk!

Ga met elkaar de uitdaging aan!

In het kader van het project BoerNatuurlijk! heeft NAJK een spel over natuurinclusieve landbouw ontwikkeld. In een natuurinclusieve landbouw houdt een ondernemer bij alle activiteiten rekening met de natuur op en rond zijn of haar bedrijf. Met dit leuke en leerzame spel daag je jouw medestudenten uit met jouw kennis over dit onderwerp.

Een kleine greep uit de opdrachten en vragen die tijdens het spel aan bod kunnen komen:

‘Noem maatregelen die een melkveehouder kan toepassen om weidevogels te beschermen.’ Discussieer met elkaar over de stelling ‘Alle boeren moeten vanaf 2030 minimaal 20% van hun grond inrichten voor natuur’, ‘battle’ tegen een ander groepje en los de rebus als eerste op of raad het ‘verboden woord’. Daag een ander groepje uit met de benaderingsvraag ‘Hoeveel wormen eet een mol per dag?’ of raad op welke foto je de honingbij ziet.

Als klas strijd je in teams tegen elkaar. Naast dat je er iets van opsteekt, is er natuurlijk ook een mooie prijs te winnen. Niet alleen leerzaam dus, maar vooral ook erg leuk om te doen!

Boek nu!

Wat? Een spel over natuurinclusieve landbouw om met jouw klas te spelen.
Wanneer? Voor mbo is het spel vanaf eind maart 2022 aan te vragen. Vmbo en hbo zullen iets later gereed zijn. Tot mei 2024 is het spel te spelen.
Tijdsduur? Houd rekening met minimaal 1,5 uur voor deze activiteit.
Kosten? Geen (NAJK levert het materiaal en een spelleider).
Interesse? Stuur een mail naar rroeleveld@najk.nl.


Het BoerNatuurlijk!-project wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van
LNV.

Roos Roeleveld

Projectmedewerker / -leider

rroeleveld@najk.nl
030-2769843