Route 2040

Jonge Groningse boeren hebben ideeën en dromen over hun bedrijf in 2040. Het GrAJK (Gronings Argrarisch Jongeren Kontakt) gaat ze daarbij helpen. In het programma Route 2040 gaan jonge Groningse agrariërs aan de slag met ondernemerschap en zijn of haar toekomst in 2040. Ze ontmoeten elkaar, doen inspiratie op en werken samen innovatieve en toekomstbestendige verdienmodellen uit.

Route 2040 zet een stip op de horizon voor jonge ondernemers en helpt het programma de toekomst van ons eten vooruit! Er wordt gekeken naar innovatieve ondernemers van binnen en buiten de agrarische sector om geïnspireerd te raken en het gouden ei of aardappel te vinden. Door het kaf van het koren te scheiden, vindt Route 2040 jonge boeren met visie en lef die zich klaarstomen voor 2040!

Dit project maakt deel uit van Toukomst:
Toukomst is onderdeel van Nationaal Programma Groningen. Het is een programma waarin inwoners van Groningen op talloze manieren hun visies en ideeën hebben gedeeld over de toekomst van de provincie en over projecten die daarbij aansluiten. Toukomst is een uniek voorbeeld van burgerparticipatie. Nooit eerder zijn inwoners zo rechtstreeks en massaal betrokken bij een project van deze omvang en impact: 100 miljoen euro investeren in de toekomst van Groningen.