Welkom bij OAJK!

Het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) is een vereniging voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de agrarische sector. De vereniging telt ruim 450 leden, verdeeld over tien lokale afdelingen. Het OAJK staat voor ontmoeting en belangenbehartiging. Dit doet het OAJK door activiteiten voor leden te organiseren en contacten te onderhouden met organisaties die actief zijn in de agrarische sector en de politiek. De provincie Overijssel is immers ook gebaat bij een aantrekkelijk platteland.

Het aantal boeren in Nederland neemt fors af en dit baart het OAJK grote zorgen. Daarom maakt de vereniging zich sterk voor de positie van de jonge boer. Hoe zorgen we er samen voor dat jonge boeren het bedrijf willen overnemen? Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk jonge agrariërs en agrarisch geïnteresseerden bij het OAJK zijn aangesloten, zodat het OAJK weet wat er speelt voor deze groep. De OAJK leden maken zich gezamenlijk sterk voor de positie van de jonge boer en willen dat beleidsmakers niet alleen rekening houden met de boeren van nu, maar ook met die van de toekomst.

Voor het OAJK is het belang dat zij de breedte van de landbouw vertegenwoordigen. Iedereen die in Overijssel woont en een binding heeft met de agrarische sector, is van harte welkom bij het OAJK.

Wat heeft OAJK jou te bieden?

  • Actieve afdelingen bij jou in de buurt
  • Belangenbehartiging van de jonge boer
  • Diverse activiteiten waaronder: provinciale bijeenkomsten met interessante sprekers en bedrijfsexcursies
  • Ontmoeting tussen jonge agrariërs en agrarisch geïnteresseerden
  • Nauwe contacten met de politiek
  • Nauwe contacten met diverse organisaties die adviserend zijn binnen de agrarische sector
Word lid van OAJK
Volg OAJK op Facebook
Volg OAJK op Twitter
Volg OAJK op Instagram