Iris Bouwers verkozen tot vice-voorzitter CEJA

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van The European Council of Young Farmers (CEJA) is Iris Bouwers, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuille internationaal, verkozen tot vice-voorzitter. De afgelopen twee jaar was de 24-jarige Bouwers afgevaardigde van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt richting CEJA.

CEJA is de belangenbehartiger voor Europese jonge boeren en tuinders en vertegenwoordigt een miljoen jonge boeren en tuinders uit heel Europa. 24 jonge boerenorganisaties uit heel Europa zijn bij CEJA aangesloten, waarvan NAJK er een is.

De aankomende twee jaar maakt Bouwers onderdeel uit van het vijfkoppige bestuur van CEJA. Het bestuur bestaat uit vijf actieve boeren uit vijf verschillende landen. De aankomende twee jaar ligt het voorzitterschap in handen van Jannes Maes uit België. Daarnaast zitten in het bestuur Tomáš Ignác Fénix (Tsjechië), Seán Finan (Ierland) en Christoph Daun (Duitsland). “We zijn heel blij dat we deel mogen uitmaken van het bestuur van CEJA. Het Gemeenschappelijk landbouwbeleid is een belangrijk onderwerp voor CEJA en NAJK. Op deze manier kunnen we nog sterker ons geluid afgeven en het GLB bewegen naar een duurzaam en doeltreffend beleid”, aldus Bouwers.

In het verleden heeft NAJK ook een bestuursfunctie vervult bij CEJA. Van 2009 – 2013 was de toenmalige NAJK-bestuurder Joris Baecke voorzitter van CEJA.