Op adviesreis met Agriterra

Zet jouw kwaliteiten in!

Door en voor jonge boeren wereldwijd!

NAJK vindt het belangrijk dat ook andere jonge boeren in minder bedeelde landen de kans krijgen zich te ontwikkelen als ondernemer. In het hele land zijn NAJK-leden actief om jonge boeren in landen als Peru, Kenia en de Filippijnen van advies over bijvoorbeeld marketing, businessplanning en weidegang te voorzien. Dit doen we samen met Agriterra. NAJK werkt al meer dan 15 jaar samen met Agriterra aan een betere toekomst voor jonge boeren in ontwikkelingslanden. Hoe? Door de kennis van NAJK-leden in te zetten. Kennisoverdracht van boer tot boer dus. Met een opdracht worden NAJK-leden ongeveer een week op pad gestuurd om advies te geven aan jonge boeren, boerenorganisaties en coöperaties in ontwikkelingslanden. Voorafgaand aan de opdracht wordt een duidelijke adviesvraag gesteld vanuit de boerenorganisatie in het ontwikkelingsland. Dat kunnen vragen zijn over belangenbehartiging, besturen van een vereniging, vaktechnische zaken en lobby. Het ontwikkelen van jongerenactiviteiten komt ook aan bod.

Bij iedere vraag gaat Agriterra op zoek naar onder andere NAJK-leden die verstand hebben van de adviesvraag en bereid zijn een keer naar een ontwikkelingsland te gaan. Als jij de juiste competenties hebt, neemt Agriterra contact met je op. De reis bereid je samen met Agriterra voor en alle onkosten worden vergoed.

Wil je weten wat de resultaten zijn van de inspanningen van jouw voorgangers bij Agriterra? Lees dan de verhalen van de jongeren die op weg zijn geholpen door Agriterra op www.agriterrayouth.org/blog !

Evenementen

  • Geen evenementen
  • Gerjanne van Esveld

    Projectleider

    gvanesveld@najk.nl
    030-2769 840