De Agro Weather App

voor jouw ideale strooi- en spuitmoment

Als ondernemer wil je slim en efficiënt werken. Daarvoor is het noodzakelijk dat je informatie hebt over wanneer je het best kunt bemesten, spuiten, inkuilen of het welzijn van jouw dieren optimaliseren. Een handig hulpmiddel voor deze informatie is de nieuwe Agro Weather App die OCI Agro speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld. De Agro Weather app is gratis te downloaden in de iOS Store (Apple) en Google Play Store.

De Agro Weather App

Op internet en in allerlei apps is er natuurlijk al veel te vinden over het weer, maar daar moet je nog jouw eigen conclusies uit trekken. Met de nieuwe Weather App van OCI Agro wordt dat veel makkelijker gemaakt. Wil je gaan strooien, dan geeft de Weather App daarvoor een cijfer op basis van een aantal parameters. Vandaag om 14:00 uur krijgt strooien bijvoorbeeld een zeven, maar morgen om 11:00 uur staat er een tien genoteerd. Een dagje wachten is dus aan te raden, want dat levert een optimaal resultaat en een hoger rendement op.

Meststoffen

Naast informatie over het strooien van vaste meststoffen zoals KAS of ureum, geeft de Agro Weather App ook aan wat het juiste moment is voor toepassing van vloeibare meststoffen als urean en bladmeststoffen. Speciaal voor de veehouderij is de app voorzien van indicatoren voor hittestress, stalklimaat en inkuilen.

Gewasbeschermingsmiddelen

Om de meerwaarde van de app voor jou te vergroten bevat deze niet alleen informatie over het gebruik en inzet van meststoffen. Ook het ideale toepassingsmoment van de verschillende typen gewasbeschermingsmiddelen is meegenomen. Of je nu een bodemherbicide of een fungicide moet spuiten, de Agro Weather App geeft met een cijfer aan wanneer het weer hiervoor het beste is.

Uiteindelijk met deze nieuwe app van OCI Agro: beter inzicht in het beste moment voor je agrarische activiteit, een optimale opbrengst en een duurzame manier van werken.