Wat deed NAJK voor jou in november?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in november? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • NAJK ledenvoordeel: NAJK biedt leden via Interpolis een korting op de Arbeidsongeschiktheidsverzekering van 8,5%. Lijkt jou dit interessant? Kijk op de website van NAJK voor meer informatie
  • Heb jij de succesvolle eerste editie van ‘Haal meer uit je beurs’ tijdens de RMV in Hardenberg moeten missen? Geef je dan nu op voor deelname tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Venray van 16 tot en met 18 december. Je krijgt de unieke kans om voorafgaand aan de beurs de vloer op te mogen en een exclusief kijkje achter de schermen te nemen. Deze speciale behandeling heeft één doel: optimaal gebruik (leren) maken van alles dat de beurs jou te bieden heeft. Meer informatie via deze link.
  • NAJK heeft de discussies omtrent het wetsvoorstel Verantwoorde Groei Melkveehouderij op de voet gevolgd. Op aandringen van NAJK heeft de Tweede Kamer ingestemd met een verruiming van de mogelijkheden op het gebied van bedrijfsoverdracht in deze wet. Namens NAJK is  Koen Bolscher vanuit het dagelijks bestuur betrokken bij dit dossier. Lees het persbericht over de uitkomsten van het debat op de website van NAJK.
  • NAJK volgt de ontwikkelingen omtrent de vogelgriep op de voet. Vanuit het dagelijks bestuur is Annet van den Akker, portefeuille intensief, hiervoor verantwoordelijk. NAJK onderstreept natuurlijk het belang voor de pluimveesector en ondersteunt daarom de lobby die momenteel gevoerd wordt door de verschillende belangenorganisatie. Lees hierover meer via deze link.
  • Het NAJK-symposium ‘Van Traditie Naar Ambitie’ op 20 november was een groot succes! Heb jij het symposium moeten missen? Of wil je de foto’s  terugzien? Bekijk de video-impressie van deze dag of bekijk de foto’s op Facebook.
  • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand verschenen berichten van NAJK onder andere Boerderij Vandaag en in De Telegraaf.

Wat zal NAJK voor jou doen in december?

Natuurlijk zal er in december ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

  • Het activiteitenseizoen is in volle gang. NAJK heeft cursussen speciaal voor (aankomende) jonge agrarische ondernemers. De organisatie van deze cursus wordt volledig door NAJK uitgevoerd. Wil jij met jouw AJK zo’n cursus volgen? We starten met groepen vanaf 12 personen. Meer informatie via deze link.
  • De stellingen van het discussiestuk ‘arbeidsvulling en automatisering’ worden nu bij lokale en provinciale AJK’s bediscussieerd. Jonge boeren en tuinders, vertegenwoordigd in de 124 lokale en 10 provinciale afdelingen van NAJK, gaan tot en met eind januari de discussie aan met maatschappelijke organisaties en met elkaar over de ontwikkelingen in arbeid en automatisering. Jullie standpunten worden door NAJK uitgedragen. Jouw stem telt dus!