Wat deed NAJK voor jou in maart?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in maart? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • Kalverhouder Piet Wisse en pluimveehouder Edward Satkowski zijn afgevaardigden van het dagelijks bestuur van NAJK geworden. Zij zullen in samenspraak met Annet van den Akker, dagelijks bestuurder bij NAJK met portefeuille intensief, de belangen van jonge kalverhouders en pluimveehouders behartigen. Lees hier het kennismakingsinterview met de nieuwe afgevaardigden.
  • NAJK-voorzitter Eric Pelleboer sprak in de Tweede Kamer over het nieuwe pachtbeleid. Hij benadrukte dat het voor jonge boeren en tuinders van groot belang is dat pachtgronden voldoende toegankelijk blijven voor jonge boeren. Volg onze inzet op pacht via deze link.
  • NAJK organiseert in heel Nederland bijeenkomsten over bewaring. Ook in april zullen er nog bijeenkomsten plaatsvinden. Kijk op de website van NAJK voor een bijeenkomst bij jou in de buurt.
  • Belangrijke informatie over de top-up voor jonge boeren. Hoe kom je hiervoor in aanmerking? Welke voorwaarden zijn er en hoe moet je daar aan voldoen? Lees het hier.
  • De inschrijving voor de studiereis naar China was geopend in maart. Inmiddels zijn de deelnemers aan de reis bekend. Wil jij geen reis meer missen? Volg NAJK via Facebook of Twitter.
  • NAJK informeert jou over de gevolgen van de Melkveewet. Alle leden hebben een extra nieuwsbrief ontvangen. Op de website van NAJK lees je dit bericht terug.
  • Een nieuwe editie van het NAJK-blad BNDR lag afgelopen maand bij jou op de mat. Ken je iemand die de BNDR niet ontvangt, maar wel lid is? Zorg dat dit lid dan goed in de ledenadministratie staat. Een lid die de BNDR niet ontvangt mist ook alle andere voordelen, updates en nieuwsberichten.
  • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand deden we dit in de Tweede Kamer, bij een conferentie die we samen met het ministerie van Economische Zaken organiseerde, in gesprekken met politici, in Nieuwe Oogst en in Veldpost.

Wat zal NAJK voor jou doen in april?
Natuurlijk zal er in april ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

  • Eind april zullen de vertegenwoordigers uit de provincie de onderwerpen voor de discussiestukken van seizoen 2015 – 2016 vaststellen. Vanaf september zal het eerste discussiestuk bij jou in de omgeving besproken worden. Jonge boeren en tuinders, vertegenwoordigd in de 124 lokale en 10 provinciale afdelingen van NAJK, gaan de discussie aan met maatschappelijke organisaties en met elkaar over deze discussiestukken. Jullie standpunten worden door NAJK uitgedragen. Jouw stem telt dus!
  • Het jaarverslag met een terugblik op 2014 verschijnt online. Alle gebeurtenissen: lobby, ledenvoordeel, activiteiten en over de vereniging bij elkaar. Houdt de website in de gaten.