Save the date voor de grasweidedagen op 22 en 23 september

Typisch Hollandse beelden: molens in de polder, een boer op klompen en… koeien in de wei! Dit voorjaar liepen er weer een hoop grazende koeien te genieten van het verse weidegras. Iets wat we als boeren, maar ook als Nederlanders in het algemeen graag zien. Toch doet niet elke boer zijn of haar koeien naar buiten. Ook jonge boeren staan voor de keuze om koeien te weiden of op te stallen. Door het project Wei en Maatschappij brengt NAJK kennis over weidegang bij jonge boeren. Door middel van workshops bij AJK’s en op scholen kun je meer te weten komen over de ins en outs van weidegang en hoe je weidegang op jouw bedrijf aan kunt pakken.

Save the date!
Op woensdag 22 en donderdag 23 september 2021 worden er weer grasweidedagen georganiseerd in samenwerking met Aeres Hogeschool Dronten. Het thema van dit jaar is: ‘Zo groen als gras’. De grasweidedagen van 2020 zijn vanwege corona helaas niet doorgegaan, maar dit jaar gaan we er weer mooie dagen van maken in het teken van gras en beweiding.

Verschillende workshops
Tijdens de grasweidedagen volg je een aantal workshops die worden georganiseerd door verschillende toeleveranciers van de agrarische sector. Ook Aeres en NAJK zelf zullen er een aantal verzorgen. De workshops, met onderwerpen die uiteenlopen van ‘versgrasanalyse’ tot aan het toepassen van beweiding in de praktijk, zijn zeker de moeite waard om bij te wonen! Je kunt zelf uit het grote aanbod de workshops kiezen die het beste bij jou passen. De grasweidedagen zijn voor AJK-leden en studenten van Aeres Hogeschool en worden georganiseerd op Aeres Farms in Dronten. Hier is voldoende ruimte om coronaproof afstand te houden. Op de dagen zelf wordt er een lunch verzorgd en is er ook genoeg tijd om bij te praten. Meer nieuws over de grasweidedagen en de verschillende workshoponderwerpen volgen nog, maar zet de data alvast in je agenda!

De grasweidedagen zijn onderdeel van het Aeres project ‘Kennis voor grasland en beweiding’ en het NAJK project ‘Wei en Maatschappij’. Lees hier meer over het project Wei en Maatschappij.