Online cursus bedrijfsovername 28 september van start!

Een goede communicatie en samenwerking zijn o zo belangrijk bij een bedrijfsovername. Dikwijls horen wij verhalen bij NAJK over hoe het eigenlijk niet moet. Zonde! Want een bedrijfsovername kan juist zo mooi zijn. In navolging op de goed bekeken webinarreeks van NAJK over het onderwerp bedrijfsovername, bieden we nu een korte online cursus aan met als thema: ‘Communicatie en samenwerking in de bedrijfsovername’. Zit jij midden in het proces van opvolging van het familiebedrijf? En wil je meer leren over communicatie en samenwerking? Wil je hierover ervaringen uitwisselen met een klein groepje andere jonge boeren? Dan is deze korte online cursus, in samenwerking met Hans Verweij (Flynth) en Lianne Veenstra (Agrocoaching), zeker iets voor jou!

Waar moet je allemaal aan denken bij bedrijfsopvolging? Hoe maak je zaken bespreekbaar met je familie? En wat komt er kijken bij de samenwerking? Allemaal vragen waar wij graag met jou een antwoord op zoeken. Aan de hand van praktijksituaties bespreken we in een kleine groep van maximaal 10 personen het proces van bedrijfsopvolging, wat en wanneer je het bespreekbaar maakt met de familie en zoomen we in op de samenwerking in familieverband. Er is genoeg ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het inbrengen van eigen vragen.

Drie avonden
Tijdens drie cursusavonden zullen we jou, en de andere cursisten, de handvatten geven die je nodig hebt bij deze spannende, maar belangrijke stap voor de toekomst. De opbouw van de avonden ziet er als volgt uit:

  • Avond 1: Proces van bedrijfsopvolging: Welke fases kun je onderscheiden bij bedrijfsovername, welke stappen zijn belangrijk, wat moet je vooral niet vergeten en waar moet je beginnen?
  • Avond 2: Bespreken van de overname: Wat moet je allemaal bespreken met je familie? Wie betrek je bij de besluitvorming, wanneer heb je het erover? En hoe pak je dat familiegesprek eigenlijk aan?
  • Avond 3: Samenwerken met familie: Hoe ga je om met karakterverschillen tussen de opvolger en de overdrager, hoe kun je elkaar aanvullen als er meerdere bedrijfsopvolgers zijn, wat doe je als de overdrager moeilijk los kan laten en hoe hou je overzicht en structuur in een samenwerking?

Doel van de cursus
Deze cursus is speciaal bedoeld voor jonge boeren en boerinnen die meedraaien in het familiebedrijf, het bedrijf willen opvolgen of bedrijfsopvolging overwegen. Samen met jullie willen we zicht krijgen op het proces van bedrijfsovername, de communicatie en samenwerking. Door het uitwisselen van ervaringen en vraagstukken met elkaar te delen hopen wij van elkaar te kunnen leren.

Wanneer?
Deze cursus zal vanaf dinsdag 28 september om 20:00 uur van start gaan. De andere twee avonden vinden plaats op 12 en 26 oktober.

Aanmelden of meer informatie
De kosten voor deze online cursus zullen voor NAJK-leden €285,- excl. BTW bedragen (niet-leden betalen €335,- excl. BTW). Aanmelden kan via dit formulier. Voor meer informatie over deze online cursus kun je terecht bij Neline Both, algemeen secretaris NAJK via 030-2769864 of nboth@najk.nl