Gezocht: jonge boeren en tuinders met hart voor Europa!

NAJK is voor de Europese organisatie voor jonge boeren, CEJA, op zoek naar enthousiaste agrariërs tot die geïnteresseerd zijn een zetel in te nemen in een adviescommissie van de Europese Commissie. Zo hebben jonge boeren, naast andere stakeholders een stem in het maken van (nieuw) beleid voor de agrarische sector. Er zijn zetels beschikbaar in verschillende sectoren en je krijgt nu de kans om je daarbij aan te sluiten!

NAJK-leden krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan deze zogeheten ‘Civil Dialogue Groups’ (CDG’s). Deze adviesgroepen, die bestaan uit verschillende stakeholders in en rond de agrarische sector, komen twee keer per jaar bij elkaar (online of in Brussel).

Algemene info
De aanstelling van deze functie is voor een periode van twee jaar. Er is een vergoeding beschikbaar en ook je reis- en verblijfskosten worden vergoed. De deelnemers komen uit heel Europa, dus enige kennis van de Engelse taal is wel een vereiste. Ervaring in het Europese speelveld is geen harde eis, maar aantoonbare ervaring met de boerenpraktijk is wel een must!

Vanuit welke sector vertegenwoordig jij Europa?
Er zijn zetels beschikbaar in verschillende sectoren, zo is er voor een ieder wat wils! De adviesgrepen (CDG’s) waar momenteel nog ruimte is voor een jonge boer zijn:

 • GLB Strategische plannen en horizontale zaken
 • Landbouwmarkten
  (Groenten, fruit en andere tuinbouwproducten: wijn, olijven, granen, oliehoudende zaden en eiwithoudende gewassen, suiker, rijst, zetmeel aardappelen en andere gewassectoren).
 • Dierlijke productie
  (Dierlijke producten als rund- en kalfsvlees, melk(producten), varkensvlees, schapen- en geitenvlees, eieren, pluimveevlees en producten van de bijenteelt).
 • Internationale aspecten van de landbouw
 • Biologische landbouw
 • Kwaliteit en promotie
 • Milieu en klimaatverandering

Meer informatie of solliciteren?
Solliciteren kan tot uiterlijk 17 maart 2023 via dit formulier (Let op: reactie in het Engels). Zit je eerst nog met een brandende vraag of wil je graag wat meer informatie? Neem dan contact op met Peter Meedendorp, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuille internationaal, via 06-15417012/pmeedendorp@najk.nl of Neline Both, algemeen secretaris NAJK via 030-2769864/nboth@najk.nl.