Kijkje bij een jonge boer – Mark Venner

Datum 29-05-2024
Tijd 09:00 - 13:00 uur
Locatie LEUKER, Leukerweg 3, Baexem


Tussen eind april en eind mei organiseren NAJK en Wageningen Environmental Research (WEnR) vier bijeenkomsten op het erf van jonge natuurinclusieve boeren. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen jonge boeren (tussen de 16 en 35 jaar) de gelegenheid om vragen te stellen, afwegingen te delen en inspiratie op te doen bij en met andere jonge boeren. 

In gesprek met natuurinclusief ondernemer Mark Venner
Mark Venner is een veelzijdige, jonge agrarische ondernemer in het Midden-Limburgse Baexem (zandgrond). Het bedrijf waar Mark nu de eigenaar van is, is van traditionele melkveehouderij omgevormd tot voedselbos in combinatie met delen extensieve akkerbouw, kleinschalige tuinbouw, weidevogelbeheer en een mobiele kippenkar. Mark is een echte pionier in zijn regio, zijn bedrijf is constant in ontwikkeling en groeit! Aankomend jaar worden onder andere extra akkerbouwgronden gepacht en zullen plannen voor een wijngaard en boerenwinkel worden gerealiseerd. Benieuwd hoe Mark dit doet? Schrijf je in voor de bijeenkomst op woensdag 29 mei.

Programma:
09:00-09:15 Inloop met koffie, thee en een stuk Limburgse Vlaai
09:15-09:30 Welkomstwoord van Zoë van Eldik (Wageningen Environmental Research)
09:30-10:00 Presentatie Mark Venner
10:00-11:30 Ronleiding over het bedrijf
11:30-12:30 Met elkaar in gesprek
12:30-13:00 Lunch

Parkeren kan aan de linkhand, bij het bord ‘Leuker1818’

Wat kun je verwachten?
Elke bijeenkomst vindt plaats op het bedrijf van de jonge natuurinclusieve boer. Tijdens de bijeenkomst vertelt een onderzoeker van WEnR eerst kort wat over het onderzoek Bewegen naar Natuurinclusieve Landbouw. Daarna vertelt de jonge natuurinclusieve boer over zichzelf en zijn bedrijf en neemt hij je mee op een rondleiding. Aan de hand van de presentaties en tijdens de rondleiding is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Aan het einde van de rondleiding gaan we met elkaar in gesprek over wat jonge boeren nodig hebben om te bewegen naar natuurinclusieve landbouw. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele lunch.

Meld je snel aan, want VOL = VOL!
Inschrijven voor een van deze kosteloze workshop kan via dit inschrijfformulier. Voor elke workshop is plek voor 15 deelnemers. Wees er dus op tijd bij!

 Kaart naar locatie

Kaart wordt geladen...