Boer zoekt Boer

NAJK ziet veel agrarische bedrijven eindigen, omdat er geen opvolger is. Tegelijkertijd zijn er veel jongeren die heel graag boer willen worden, of graag mee willen werken op een bedrijf, een samenwerking aan willen gaan of zelfs het bedrijf willen overnemen. Via Boer zoekt Boer heeft NAJK, samen met Rabobank, LLTB, ZLTO en LTO Noord de handen ineen geslagen om goede begeleiding te bieden bij buiten familiaire bedrijfsovername. Voor dit initiatief is een programma ontwikkeld voor geïnteresseerde boeren zonder bedrijfsopvolger en voor potentiële bedrijfsopvolgers zonder bedrijf. Binnen dit programma worden beide partijen voorzien van kennis en informatie en kan gevraagd worden om ondersteuning bij diverse stappen in de buiten familiaire bedrijfsovername.

Pilot matchmaking

Vanuit Boer zoekt Boer wordt er vanaf het najaar 2022 t/m het voorjaar 2023 een pilot matchmaking uitgevoerd. Daarmee willen we de kans van slagen van een matchmakingstraject tussen ondernemers zonder opvolger en potentieel geschikte opvolgers maximaliseren. Kortgezegd: De matchmaker houdt intakegesprekken en maakt aan de hand van de gesprekken een match tussen een opvolger en overdrager.

Nieuw platform

In 2023 wordt er een nieuw platform ontwikkeld waarin overdragers en potentiële opvolgers met elkaar in contact kunnen komen. Het huidige platform is inmiddels aan een update toe. Houd deze pagina in de gaten over de actuele stand van zaken.

Informatiebijeenkomsten

De afgelopen tijd zijn er informatiebijeenkomsten van Boer zoekt Boer georganiseerd. Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer er weer bijeenkomsten plaatsvinden. Wil je een mailtje ontvangen als er meer bekend is over de informatiebijeenkomsten? Stuur dan een mailtje naar NAJK met hierin je naam, of je opvolger of overdrager bent en je woonplaats naar mholtland@najk.nl.

Evenementen

 • Geen evenementen
 • Algemeen

  Marjan Holtland

  Projectmedewerker / -leider

  Heb je vragen over de technische kant van Boer zoekt Boer, zoals het inloggen, betalingen, berichten enz. Bel of mail dan naar Marjan.

  mholtland@najk.nl

  030-2769875

  Persvragen

  Eke Folkerts

  Persvragen kunnen naar Eke Folkerts, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuille bedrijfsovername.

  efolkerts@najk.nl
  06 – 42404410