Boer zoekt Boer

NAJK ziet veel agrarische bedrijven eindigen, omdat er geen opvolger is. Tegelijkertijd zijn er veel jongeren die heel graag boer willen worden, of graag mee willen werken op een bedrijf, een samenwerking aan willen gaan of zelfs het bedrijf willen overnemen. Via Boer zoekt Boer heeft NAJK, samen met Rabobank, LLTB, ZLTO en LTO Noord de handen ineen geslagen om goede begeleiding te bieden bij buiten familiaire bedrijfsovername. Voor dit initiatief is een programma ontwikkeld voor geïnteresseerde boeren zonder bedrijfsopvolger en voor potentiële bedrijfsopvolgers zonder bedrijf. Binnen dit programma worden beide partijen voorzien van kennis en informatie en kan gevraagd worden om ondersteuning bij diverse stappen in de buiten familiaire bedrijfsovername.

Nieuw platform

Het nieuwe platform van Boer zoekt Boer staat live waarin overdragers en potentiële opvolgers met elkaar in contact kunnen komen.

Boer zoekt Boer wil op een goede manier bedrijfsoverdrager en bedrijfsopvolger bij elkaar brengen. Daarvoor is deze website opgezet, waar overdragers en opvolgers elkaar in een beschermde omgeving kunnen vinden en contact met elkaar op kunnen nemen. Door het aanmaken van een account en het invullen van een profiel kan deelgenomen worden aan het online platform.

Deelnemen

Om aan dit platform deel te kunnen nemen, dient een profiel van de persoon of het bedrijf aangemaakt te worden.  Met dit profiel kunnen geschikte bedrijven of geschikte opvolgers via een goede zoekfunctie gevonden worden. Dit maakt de lijst met kandidaten overzichtelijker. Het aanmaken van het profiel en deelnemen aan de bedrijfsovernameportal kost € 75,- per jaar.

Voor registratie klik hier.

Informatiebijeenkomsten

Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer er weer bijeenkomsten plaatsvinden. Wil je een mailtje ontvangen als er meer bekend is over de informatiebijeenkomsten? Stuur dan een mailtje naar NAJK met hierin je naam, of je opvolger of overdrager bent en je woonplaats naar mholtland@najk.nl.

Algemeen

Marjan Holtland

Projectmedewerker / -leider

Voor vragen over de technische kant van Boer zoekt Boer kun je terecht bij Marjan.

mholtland@najk.nl

06-82130781

Persvragen

Coen van den Bighelaar

Persvragen kunnen naar onze dagelijks bestuurder met de portefeuille bedrijfsovername.

cvandenbighelaar@najk.nl

06-36065957