Boer zoekt Boer

NAJK ziet veel agrarische bedrijven eindigen, omdat er geen opvolger is. Tegelijkertijd zijn er veel jongeren die heel graag boer willen worden, of graag mee willen werken op een bedrijf, een samenwerking aan willen gaan of zelfs het bedrijf willen overnemen. Via Boer zoekt Boer heeft NAJK, samen met het agrarisch bedrijfsleven Flynth adviseurs en accountants, Lianne Veenstra Agrocoaching, Rabobank, LLTB, ZLTO en LTO Noord de handen ineen geslagen om goede begeleiding te bieden bij buiten familiaire bedrijfsovername. Voor dit initiatief is een programma ontwikkeld voor geïnteresseerde boeren zonder bedrijfsopvolger en voor potentiële bedrijfsopvolgers zonder bedrijf. Binnen dit programma worden beide partijen voorzien van kennis en informatie en kan gevraagd worden om ondersteuning bij diverse stappen in de buiten familiaire bedrijfsovername.

Enquête Boer zoekt Boer

Om Boer zoekt Boer verder te ontwikkelen zijn we benieuwd naar de ervaringen en behoeftes rondom buitenfamiliaire bedrijfsovername en het platform Boer zoekt Boer. Geef daarom je mening hierover via deze link.

Alvast bedankt voor het invullen!

Pilot matchmaking

Vanuit Boer zoekt Boer zal er in het najaar 2022 een pilot matchmaking worden uitgevoerd. Daarmee willen we de kans van slagen van een matchmakingstraject tussen ondernemers zonder opvolger en potentieel geschikte opvolgers maximaliseren. Kortgezegd: De matchmaker houdt intakegesprekken en maakt aan de hand van de gesprekken een match tussen een opvolger en overdrager.

Wij willen testen of matchmaking werkt. Heb je interesse om hier aan mee te werken? Neem dan contact op met Gerjanne van Esveld.

Informatiebijeenkomsten

De afgelopen tijd zijn er informatiebijeenkomsten van Boer zoekt Boer georganiseerd. Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer er weer bijeenkomsten plaatsvinden. Wil je een mailtje ontvangen als er meer bekend is over de informatiebijeenkomsten? Stuur dan een mailtje naar NAJK met hierin je naam, of je opvolger of overdrager bent en je woonplaats naar Reinder Jan Wagevoort.

Evenementen

 • Geen evenementen
 • Algemeen (technisch)

  Reinder Jan Wagevoort

  Projectmedewerker

  Heb je vragen over de technische kant van Boer zoekt Boer, zoals het inloggen, betalingen, berichten enz. Bel of mail dan naar Reinder Jan.

  rjwagevoort@najk.nl
  030 – 2769872

  Persvragen

  Eke Folkerts

  Persvragen kunnen naar Eke Folkerts, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuille bedrijfsovername.

  efolkerts@najk.nl
  06 – 42404410