keurmerk-jonge-boeren-proofJONGE BOER PROOF!

Wordt als exposant Jonge Boer Proof!

Dit beursseizoen gaat NAJK met de Jonge Boer Proof!-jury op bezoek bij diverse agrarische exposanten. Aan de hand van een keuringsrapport bepaalt deze jury of de exposanten klaar zijn voor de nieuwe generatie boeren. Hierin staan o.a. de stand, de presentatie, de communicatie en de houding  richting de jonge boeren centraal. Zijn de exposanten op de beurs Jonge Boeren Proof!? is de vraag die centraal staat. Hebben ze de capaciteiten in huis om op de beurs ook de aanstormende generatie aan te spreken in hun stand?  Zo ja, dan krijgen ze op de beurs het keurmerk: Jonge Boer Proof!

Het keurmerk ontvangt een exposant natuurlijk niet zomaar. De jury bestaat uit een groep van drie jonge boeren en/of boerinnen tussen de 16 en 35 jaar. Zij zijn vooraf getraind tot volwaardig jurylid. Na iedere bezoek aan een stand gaat de jury in beraad aan wie ze wel of geen keurmerk uitreiken. Het bevindingsrapport wordt eveneens teruggekoppeld aan de exposant, zodat zij eventueel waar nodig verbeteringen kunnen toepassen in het aanspreken van agrarische jongeren. Nog op dezelfde dag worden de keurmerken uitgereikt aan de exposanten.

Per agrarische beurs van Evenementenhal waar NAJK aan deelneemt wordt er één Jonge Boer Proof!-keurdag georganiseerd. Over het gehele beursseizoen worden de punten vergeleken van de exposanten welke het Jonge Boer Proof!-keurmerk hebben ontvangen. De exposant die overall het beste uit de bus komt krijgt de Jonge Boer Proof!-award aan het einde van het beursseizoen. En natuurlijk hoort hier de nodige aandacht aan geschonken binnen de NAJK media.