Wat deed NAJK voor jou in september?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in september? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

 • NAJK heeft in september weer voordeel, speciaal voor leden! Via Interpolis krijg jij 8,5% korting op een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Neem voor meer informatie contact op met jouw verzekeringsexpert bij Rabobank. >>
 • Op het gebied van belangenbehartiging speelden afgelopen maand verschillende dossiers.
  – NAJK heeft in diverse media fel gereageerd op het voornemen om te bezuinigen op groen onderwijs.
  – NAJK heeft een zetel in de regiegroep die samen met staatssecretaris Dijksma het stelsel van fosfaatrechten moet uitwerken.
  – Het deelakkoord van Spelderholt over een pachtherziening heeft niet geleid tot een volledig akkoord. NAJK kon niet instemmen omdat het niet acceptabel is als reguliere pacht minder aantrekkelijk wordt. Lees het hele bericht >>
  – NAJK legt via de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken grote druk bij de provincies om zo snel mogelijk te komen tot een openstelling van de Jonge Landbouwersregeling.
 • NAJK organiseerde het NK Veebeoordelen in Elsendorp. Uitslag: 1e: Rob Scholten (Geesteren, Overijssel) 2e: Jorien Vosman (Rijssen, Overijssel) 3e: Gerrit de Groot (Herwijnen, namens Zuid Holland). Beste nieuwkomer/aanmoedigingsprijs: Gido Groothuis (Doornspijk, Gelderland). >>
 • De nieuwe seizoensgids met daarin alle informatie voor AJK’s is beschikbaar. Een papieren editie is verkrijgbaar via jouw provinciale AJK. Een digitale editie vind je hier >>
 • NAJK organiseerde eind september een ‘Dagje Praktijk’ voor de ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken. Ambtenaren konden die dag meewerken op het bedrijf van NAJK-boeren en tuinders. Op 6 oktober worden de NAJK-ers verwelkomt op het ministerie voor de ‘Terugkomdag’, met onder andere staatssecretaris Dijksma.
 • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand deden we dit in Boerderij, Nieuwe Oogst, Veldpost, Agraaf en Handel & Techniek.

 Wat zal NAJK voor jou doen in oktober?

Natuurlijk zal er in oktober ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

 • Op 16 oktober organiseert NAJK een bezoek aan Brussel en het Europees Parlement. De deelnemers zullen ontvangen worden door Jan Huitema.
 • In 2016 zal een nieuwe editie van de MaisChallenge plaatsvinden. Nieuw aan deze editie is een vrije rassenkeuze. Inschrijven kan tot 18 november en het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf je snel in! >>