Veel gestelde vragen over Boer zoekt Boer

Hoe werkt Boer zoekt Boer?
Boer zoekt Boer is een interactief platform waar overdragers zonder opvolger en opvolgers zonder bedrijf met elkaar in contact kunnen komen. Boer zoekt Boer is een soort marktplaats voor boeren zonder opvolger en jongeren die boer willen worden, maar geen bedrijf in de omgeving hebben om over te nemen. Na registratie kan je gevonden worden, maar belangrijker nog: ga je zelf actief op zoek naar geschikte kandidaten.

De overdrager of opvolger maakt een account aan en na betaling van €75,- (via iDeal) heb je direct toegang tot de website. Dan begint het. Je vult je profiel in, waar ben je naar op zoek? Wat heb je te bieden? Hoe zie je een buitenfamiliaire overname voor je? Hoe vollediger jouw profiel, hoe meer kans op een goede match. Voeg ook foto’s toe, dit maakt je advertentie aantrekkelijker.

En we blijven het zeggen: Hoe vollediger de profielen ingevuld zijn, des te beter werkt de website.

Controleer je spambox, het komt helaas voor dat de mails daarin terechtkomen. Nog steeds geen inloggegevens? Stuur dan een mailtje naar info@najk.nl, dan wordt het zo snel mogelijk opgelost.

Heb je je wachtwoord goed ingevuld? Of weet je die niet meer? Maak dan een nieuw wachtwoord aan (klik op Wachtwoord vergeten). Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met NAJK – 030 – 2769869.

Je krijgt na betaling een account, waarin je jouw wensen en eisen aan kan geven. Daarnaast kan je op zoek in het bestand opvolgers en overdragers naar een geschikte match en contact met hem of haar opnemen. De site werkt dus twee kanten op; je kan op zoek naar een geschikte match en alle andere gebruikers kunnen jou vinden in hun zoektocht naar een geschikte match.

NAJK ziet dat een toenemend aantal jongeren graag boer wil worden, maar dat dit in hun eigen situatie niet mogelijk is. Aan de andere kant stijgt het aantal stoppende boeren elk jaar. Kunnen we deze partijen niet bij elkaar brengen, vroegen wij ons af? NAJK is de vereniging voor jonge boeren en tuinders, en wil met Boer zoekt Boer iets betekenen voor de achterban. NAJK faciliteert de website en beantwoordt vragen van deelnemers. Daarnaast organiseert NAJK elk jaar enkele informatie- en matchbijeenkomsten door het hele land.

Nee, NAJK faciliteert de website, maar heeft geen zicht op wat er achter de betaalde muur gebeurt.

Via BOEREN GEZOCHT (in de balk rechtsboven) kun je zoeken naar jouw match. Zie je een match, dan kun je via een privébericht vragen stellen en contact leggen.

Controleer je spambox, het kan zijn dat de berichten van de Boer zoekt Boer-site daarin terechtkomen. Nog steeds geen berichten? Dan kan het zijn dat jouw profiel niet genoeg aanspreekt. Vul je profiel zo volledig mogelijk in en plaats foto’s bij je profiel.

NAJK heeft graag alleen actieve deelnemers op het portaal. Echter, het is niet zo dat iedereen met regelmaat op de portal kijkt. Als iemand niet reageert op zijn berichten, probeer het dan later nog eens. NAJK kan de gebruikers niet op een andere manier bereiken, dus contact is alleen mogelijk via de berichten-knop op de site.

Dit is geheel afhankelijk van de situatie. Elke overname is anders en het ligt er maar net aan wat de partijen die elkaar gevonden hebben samen willen. Het is belangrijk van tevoren duidelijk te zijn in waar je naar op zoek bent en wat je te bieden hebt. Ons advies is eerst te kijken of het klikt met de wederpartij en vervolgens een buitenstaander erbij te betrekken om samen een samenwerking of overnametraject aan te gaan. De Boer zoekt Boerpartners van NAJK zijn graag bereidt je hiermee te helpen.

Nee. Overdragers die direct geld willen zien horen bij een makelaar thuis. Boer zoekt Boer is gericht op overdragers die graag een opvolger hun bedrijf laten voortzetten. Elke overname is anders en het ligt aan de wensen van zowel de overdragers als de opvolgers op welke wijze de overdracht ook financieel ingevuld wordt (denk aan schenken, lenen, of samen een externe partij zoeken). Ook hiervoor geldt: wees duidelijk in wat je verwacht. Dan kun je samen opzoek naar een goede invulling van jullie wensen.

NAJK heeft voor Boer zoekt Boer de samenwerking opgezocht met het agrarisch bedrijfsleven. Countus accountants + adviseurs, Flynth adviseurs en accountants, Lianne Veenstra Agrocoaching en Rabobank dragen bij aan de informatieverstrekking rondom buitenfamiliaire bedrijfsovername. Wanneer je een serieuze match gevonden hebt en graag ondersteuning wil kun je contact opnemen met één van de Boer zoekt Boer-partners.