ROP EW-240913-Warringa-148ROP – Rabo Opvolgers Perspectief

Je zit een aantal jaren voor de daadwerkelijke overname, of hebt het bedrijf net overgenomen en je gaat bepalen wat jij met het bedrijf wilt gaan doen. Aan het einde van dit leertraject heb je een strategie voor je bedrijf ontwikkeld en weet je hoe je jouw doelstellingen kunt realiseren, wat financieel mogelijk is en welke investeringen je moet doen. In samenwerking met de Rabobank biedt NAJK het Rabobank Opvolgers Perspectief (ROP) aan.

In de jaren voor de bedrijfsovername werken aan het versterken van je persoonlijke en professionele kwaliteiten, dat is waar het Rabobank Opvolgers Perspectief voor staat. Weten wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. En een visie hebben op je eigen bedrijf, je omgeving en de best passende strategie.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

  1. Een individueel spiegelgesprek:
    In het spiegelgesprek krijg je antwoord op de vraag: “Waar ligt je kracht?” Je leert hoe je je kwaliteiten verder kunt ontwikkelen en valkuilen kunt vermijden.
  2. De financiële scan:
    Met dit rekenprogramma toets je zelf de financiële haalbaarheid van de overname en je plannen.
  3. De opvolgerstraining:
    Dit is een 5-daagse training met collega-opvolgers. Hierin koppel je jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities aan de mogelijkheden van het bedrijf en de omgeving. Daarnaast ontwikkel je een strategie die bij jou en je bedrijf past en financieel haalbaar is. Ook maak je een actieplan om die strategie te realiseren.

Met deelname aan het Rabobank Opvolgers Perspectief leg je een goede basis voor een effectieve en goed voorbereide bedrijfsovername. Interesse? Vraag je lokale Rabobank om meer informatie en wanneer je kunt deelnemen of neem contact op met Anita Koops.