BodemBattle

Met dit leuke en leerzame spel daag jij je mede AJK-genoten of studenten uit met jouw kennis van de bodem. In de categorieën: Battle, Dilemma, Vragen, Tekenen en Pech of Kans strijd je in groepjes voor de hoofdprijs!

Aan de hand van meerkeuzevragen, tekenopdrachten en discussies belooft het een gezellige en uitdagende avond te worden, welke coronaproof bij jou op locatie plaats kan vinden. Door het spel krijg je inzicht in zaken als verdichting, organische stof, pH-waardes en verzilting. Om te blijven produceren in een wereld van kringlopen, een veranderend klimaat en een reductie van gewasbeschermingsmiddelen vraagt de landbouw om een bodem in topconditie.

Wat?                                BodemBattle.

Het spel start met een korte presentatie waarin de onderwerpen toegelicht worden die in het spel voorbij komen. Na de speluitleg, het verdelen in groepjes en bedenken van de teamnaam gaan we van start! Het spel kent geen begin en eind, dus je bent flexibel in de speeltijd (min. 60 minuten, max. 120 minuten).

Waar?                            Bij jouw AJK, opleiding of studenten- of studievereniging

Wanneer?                     Beschikbaar tot en met december 2022

Voor wie?                      MBO- en HBO-opleidingen en AJK’s met interesse in bodem

Benodigdheden?         Een ruimte voor het spel (het speldoek is 3×3 m.)

+ voldoende ruimte om 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen waarborgen.

NAJK levert het materiaal en de spelleider. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Verdieping

Heb je de BodemBattle al gespeeld en ben je toe aan een stukje verdieping? Dat kan! Er is nu de mogelijkheid om je verder te verdiepen in een bepaald onderwerp. Jij kiest uit één van de drie modules en wij leveren het programma en de leider. Lees hier meer over deze BodemMasters. Let op: deze verdieping staat los van het spel.

Doe mee!

Enthousiast geworden? Voor vragen en opgaves kun je terecht bij Gerjanne van Esveld (gvanesveld@najk.nl)