BodemBattle

Om te blijven produceren in een wereld van kringlopen, een veranderend klimaat en een reductie van gewasbeschermingsmiddelen vraagt de landbouw om een bodem in topconditie!

Binnen een agrarisch bedrijf is niets zo belangrijk als de bodem. Wat er onder de grond gebeurt of juist niet, bepaalt ook direct hoe het boven de grond eraan toegaat. Wanneer er bijvoorbeeld weinig organische stof en bodemleven in de bodem zit, is dit af te zien aan de gewassen die daarop groeien. Een gezonde bodem begint bij de juiste kennis. NAJK neemt graag met jou een duik in de bodem.

Daag jouw medestudenten of AJK-leden uit!

Met dit leuke en leerzame spel daag jij je mede AJK-genoten of studenten uit met jouw kennis van de bodem. In de categorieën: Battle, Dilemma, Vragen, Tekenen en Pech of Kans strijd je in groepjes voor de hoofdprijs!

Aan de hand van meerkeuzevragen, tekenopdrachten en discussies belooft het een gezellige en uitdagende avond te worden, welke bij jou op locatie plaats kan vinden. Door het spel krijg je inzicht in zaken als verdichting, organische stof, pH-waardes en verzilting.

Boek nu!

Wat? BodemBattle. Het spel start met een korte presentatie. Na de speluitleg en informatie over de bodem gaan we van start!
Waar? Bij jouw AJK, opleiding of studenten- of studievereniging.
Wie? MBO- en HBO-opleidingen en AJK’s met interesse in bodem
Wanneer? Beschikbaar tot en met december 2022.
Tijdsduur? Het spel kent geen begin en eind, dus je bent flexibel in de speeltijd (min. 60 minuten, max. 120 minuten).
Kosten? Geen (NAJK levert het materiaal en een spelleider).
Interesse? Stuur een mail naar gvanesveld@najk.nl

Gerjanne van Esveld

Projectleider

gvanesveld@najk.nl
030-2769 840

Verdieping

Heb je de BodemBattle al gespeeld en ben je toe aan een stukje verdieping? Dat kan! Er is nu de mogelijkheid om je verder te verdiepen in een bepaald onderwerp. Jij kiest uit één van de drie modules en wij leveren het programma en de leider. Lees hier meer over deze BodemMasters. Let op: deze verdieping staat los van het spel.