Wat deed NAJK voor jou in oktober?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in oktober? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • NAJK ledenvoordeel: NAJK mocht in oktober vrijkaarten weggeven voor de tentoonstelling ‘Sicco Mansholt, een goede Europeaan’ in Rotterdam. Daarnaast mocht NAJK vrijkaarten weggeven voor de EuroTier in Hannover. Houdt de website van NAJK,Facebook of Twitter in de gaten om geen enkele ledenactie te missen.
  • NAJK organiseerde een beurstraining tijdens de RMV Hardenberg. De jongeren kregen de unieke kans om voorafgaand aan de beurs de vloer op te mogen en een exclusief kijkje achter de schermen te nemen. Deze speciale behandeling had één doel: optimaal gebruik (leren) maken van alles dat de beurs jou te bieden heeft. Houd de website van de NAJK in de gaten om je aan te melden voor de volgende editie van “Haal meer uit je beurs”.
  • NAJK was op de RMV Hardenberg aanwezig met onze eigen stand. Tijdens deze beurs hebben we 47 nieuwe leden mogen verwelkomen. Dit seizoen staat NAJK nog op 3 agrarische beurzen.
  • NAJK biedt je de kans om €5.000 euro te verdienen met jouw idee. Meedoen is heel makkelijk en aanmelden kan nog tot 15 november! Kijk hier voor meer informatie.
  • Op het gebied van belangenbehartiging was vooral het wetsvoorstel Verantwoorde Groei Melkveehouderij erg actueel. NAJK is nauw betrokken bij de stellingname omtrent dit  wetsvoorstel. Volg het via deze link. Namens NAJK is Koen Bolscher vanuit het dagelijks bestuur betrokken bij dit dossier.
  • NAJK organiseert op 20 november een groot symposium speciaal voor jou! ‘Van Traditie naar Ambitie’. Mis deze NAJK-dag niet. Op 21 oktober mochten we bekendmaken dat Koningin Maxima en staatssecretaris Dijksma allebei bij ons symposium zullen zijn. Bestel je kaart snel via deze link.
  • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand verschenen berichten van NAJK onder andere Boerderij Vandaag, Nieuwe Oogst, Veldpost, Veeteelt, de regionale bladen Brabants Dagblad, De Gelderlander, BN De Stem, De Stentor, Tubantia, De Limburger en Eindhovens Dagblad.

Wat zal NAJK voor jou doen in november?

Natuurlijk zal er in november ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

  • Het activiteitenseizoen is in volle gang. Heb jij het programma van jouw AJK nog niet compleet? Geen probleem. NAJK biedt voldoende keuze. Wil jij een avond ‘Versier met Plezier’, ‘AgroEnergiek’, een cursus ’Financieel Inzicht’ of ‘Bewust Op Weg naar Overname’? Of ben je benieuwd naar het werk van een dagelijks bestuurder van NAJK en onze lobby omtrent bijvoorbeeld de Melkveewet, pachtbeleid, bedrijfsovername of Gemeenschappelijk Landbouwbeleid? Wij komen graag bij jouw AJK. Meer informatie  bij Kirsten Haanraads, algemeen secretaris NAJK via khaanraads@najk.nl. Kijk op de website van NAJK voor het meestactuele aanbod van avondprogramma’s, trainingen en cursussen.
  • Natuurlijk de NAJK-dag voor onze leden: ‘Van Traditie naar Ambitie’. Volg het ook via social media met #VTNA of bekijk de berichtgeving op www.vantraditienaarambitie.nl.
  • De stellingen van het discussiestuk ‘kostprijs’ zullen in november worden vastgesteld. Jonge boeren en tuinders, vertegenwoordigd in de 124 lokale en 10 provinciale afdelingen van NAJK, gaan tot en met eind november de discussie aan met maatschappelijke organisaties en met elkaar over de kostprijs van de agrarische sector. Jullie standpunten worden door NAJK uitgedragen.