NAJK aanwezig bij overhandiging zwartboek Meldpunt Valse Lesstof

Vandaag werd het zwartboek ‘Meldpunt Valse Lesstof’ door Ingrid Jansen, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), uitgereikt aan de leden van de Vaste Kamercommissie OC&W (Onderwijs). Namens NAJK was voorzitter Eric Pelleboer vandaag in Den Haag aanwezig om het zwartboek te overhandigen. Het zwartboek bevat meldingen over onjuiste, niet objectieve en misleidende lesstof op basis- en middelbare scholen.

Het Meldpunt Valse Lesstof is in oktober 2014 opgericht door de NVV. Met het Meldpunt wil de NVV een einde maken aan onjuiste, misleidende en niet-objectieve lesmaterialen over de Nederlandse landbouw. NAJK is een van de organisaties die het initiatief van NVV steunt. Sinds oktober zijn er meer dan 50 meldingen binnengekomen bij het Meldpunt Valse Lesstof.

Met de overhandiging van het zwartboek wil het Meldpunt Valse Lesstof aandacht vragen voor goed, deugdelijk, feitelijk en objectief onderwijs over Nederlandse landbouw en haar boeren. “Juist in een land als Nederland, waar de agrarische sector het toonbeeld van de wereld is, is objectief en feitelijk lesmateriaal over de land- en tuinbouw een vereiste”, stelt NAJK-voorzitter Pelleboer.

Om het Meldpunt Valse Lesstof kracht bij te zetten is een werkgroep opgericht. Naast de NVV zullen in de werkgroep afgevaardigden van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), deNederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en LTO Nederland plaats nemen. Namens NAJK zal voorzitter Eric Pelleboer deelnemen in de werkgroep.

Klik hier voor meer informatie over zwartboek ‘Meldpunt Valse Lesstof’