Wat deed NAJK voor jou in januari?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in januari? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • NAJK ledenvoordeel: NAJK-leden krijgen € 5,- korting op een entreekaart van de debatreeks ‘It’s the food, my friend!’ Kijk voor meer informatie op de website van NAJK.
  • NAJK was met staatssecretaris Dijksma aanwezig op de Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is de grootste landbouwbeurs van Europa, waar jaarlijks zo’n 420.000 bezoekers op afkomen. De delegatie van staatssecretaris Dijksma bestaat uit leden van de Tweede Kamer, het ministerie van Economische Zaken, vertegenwoordigers van de Nederlandse agribusiness en belangenbehartigers. Lees hier meer.
  • NAJK-voorzitter Eric Pelleboer sprak tijdens de Brussels landbouwborrel. De landbouwborrel wordt elke maand in Brussel georganiseerd door Nederlandse Europarlementariërs Bas Belder (SGP), Jan Huitema (VVD), Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) en Annie Schreijer-Pierik (CDA). Veel regelgeving op agrarische bedrijven is afkomstig uit Brussel. Pelleboer heeft daarom de Europarlementariërs opgeroepen om in hun dagelijkse werkzaamheden altijd rekening te houden met jonge boeren en tuinders, de agrarische ondernemers van de toekomst.
  • Jullie stem telt. De leden van NAJK hebben stelling genomen in de standpunten van het discussiestuk ‘Kostprijs’. Deze standpunten worden door NAJK uitgedragen en vormen de basis voor de belangenbehartiging door de vereniging. Informatie over de uitkomsten van de discussiestuk staat op de website van NAJK.
  • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand verschenen berichten van NAJK in onder andere Boerderij Vandaag, Nieuwe Oogst en Veldpost. Daarnaast gingen dagelijks bestuurders van NAJK deze maand in gesprek met Tweede Kamerleden van ChristenUnie, CDA en VVD.
  • 2014 was voor NAJK een jaar vol hoogtepunten: van geslaagde lobbyactiviteiten tot indrukwekkende studiereizen, van nieuwe initiatieven, cursussen en wedstrijden tot kersverse bestuurders, van een vruchtbaar beursseizoen tot een zeer succesvol symposium. NAJK publiceerde daarom het NAJK-jaaroverzicht. Wil jij terugblikken op 2014? In het NAJK-jaaroverzicht hebben we de hoogtepunten van het afgelopen jaar in beeld gebracht.

Wat zal NAJK voor jou doen in februari?

Natuurlijk zal er in februari ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

  • NAJK is nauw betrokken in de discussies omtrent het nieuwe pachtbeleid. In februari zal NAJK extra aandacht besteden aan dit onderwerp via de website. Lees daar terug wat NAJK op dit dossier probeert ter bereiken en hoe dat verloopt.
  • De stellingen van het discussiestuk ‘gewasbescherming’  worden nu bij lokale en provinciale AJK’s bediscussieerd. Jonge boeren en tuinders, vertegenwoordigd in de 124 lokale en 10 provinciale afdelingen van NAJK, gaan tot en met eind maart de discussie aan met maatschappelijke organisaties en met elkaar over de ontwikkelingen in plantgezondheid. Jullie standpunten worden door NAJK uitgedragen. Jouw stem telt dus!