Wat deed NAJK voor jou in februari?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in februari? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • NAJK ledenvoordeel: NAJK-leden krijgen € 5,- korting op een entreekaart van de debatreeks ‘It’s the food, my friend!’ Dat kan door een ticket te kopen via de website van NAJK.
  • NAJK roept jonge boeren en tuinders op om met jouw idee in de prijzen te vallen. De meeste boeren hebben wel een trucje om looplijnen zo kort mogelijk te maken en gebruiksgemak te optimaliseren. Verras de onafhankelijke vakjury van het Innovatiefonds voor Telers hiermee  en maak kans op 10.000 euro om jouw innovatieve concept, product of dienst verder uit te voeren. Meld jouw innovatie voor 15 april 2015 aan op de website en maak kans op € 10.000,- om jouw innovatie werkelijkheid te maken.
  • NAJK is een nieuw initiatief gestart met JMA (Jongeren Milieu Actief). Samen zullen we gastlessen verzorgen op agrarische mbo-scholen over verduurzaming van de zuivel- en eierketen, zoals regionaal geteeld veevoer. Lees meer over dit nieuwe initiatief via deze link.
  • NAJK heeft suggesties aangedragen voor vereenvoudiging van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid bij het ministerie van Economische Zaken. Deze suggesties zijn door het ministerie overgenomen en ingebracht bij de Eurocommissaris van Landbouw Phil Hogan.
  • NAJK organiseerde in samenwerking met UNIFORM-Agri het afgelopen jaar RendementRanking. Doel van deze competitie was het verborgen rendement van melkveehouders te verlagen. Tijdens de finale in februari kregen de deelnemers inzicht in het bedrag dat zij afgelopen maand wisten te verdienen.
  • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand verschenen berichten van NAJK in onder andere Boerderij Vandaag en Nieuwe Oogst.

Wat zal NAJK voor jou doen in maart?

Natuurlijk zal er in maart ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

  • NAJK is nauw betrokken bij de discussies over het nieuwe pachtbeleid. Via de website van NAJK kan je onze inzet op dit dossier volgen. NAJK-voorzitter Eric Pelleboer sprak bijvoorbeeld onlangs in de Tweede Kamer over de visie van jonge boeren op dit dossier. Lees alles via deze link.
  • De stellingen van het discussiestuk ‘Gewasbescherming’ worden nu bij lokale en provinciale AJK’s bediscussieerd. Jonge boeren en tuinders, vertegenwoordigd in de 124 lokale en 10 provinciale afdelingen van NAJK, gaan tot en met eind maart de discussie aan met maatschappelijke organisaties en met elkaar over de ontwikkelingen in plantgezondheid. Jullie standpunten worden door NAJK uitgedragen. Jouw stem telt dus!