NAJK betrokken bij ontwikkeling Farmlandtool

Op 6 en 7 mei zijn Mirjam Brouwer de Koning, Afke Baukje Spierings-Haanstra, Janneke Kranendonk en Iris Bouwers namens NAJK op uitnodiging van CEJA bij de presentatie van de Farmlandtool in Brussel geweest. Deze tool, ontwikkeld binnen het Farmlandproject, is speciaal voor ondernemers met een educatieve tak op het bedrijf.

Op 6 mei werd het project uitgelegd aan de aanwezigen uit heel Europa. De aanwezigen mochten feedback leveren op de inhoud en de lay-out van de tool. De vertegenwoordigers van NAJK hebben aangeven dat de inhoud van de tool moet aansluiten op de hedendaagse sector. Realistische voorbeelden kunnen de situatie dat kinderen een te romantisch beeld van de agrarische sector krijgen voorkomen. Informatie die verstrekt wordt op bedrijven moet daarom correct, maar ook bruikbaar zijn.

7 mei werd de feedback van de vertegenwoordigers op de tool geëvalueerd. De feedback van NAJK is goed opgepakt door de ontwikkelaars. De vertegenwoordigers van NAJK kijken terug op een constructieve en leerzame sessie. Met deze bijeenkomst is gebleken dat vertegenwoordiging uit Europese landen absoluut nodig is om te kunnen garanderen dat tools als Farmland te implementeren zijn in heel Europa.