Wat deed NAJK voor jou in mei?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in mei? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • NAJK heeft gereageerd op de uitkomsten van de Landbouw- en Visserijraad begin mei. Hierin hebben de Europese ministers van landbouw toegezegd dat vereenvoudiging van het GLB op verschillende punten moet plaatsvinden, waaronder bij de top-up voor jonge boeren.
  • Belangrijke informatie over de top-up voor jonge boeren. Hoe kom je hiervoor in aanmerking? Welke voorwaarden zijn er en hoe moet je daar aan voldoen? Lees het hier.
  • NAJK heeft een nieuw spel ontwikkeld, speciaal voor een avond bij jouw AJK of JAV: BoerenBattle. Wil jij deze avond alvast reserveren en meer informatie over BoerenBattle? Klik dan op deze link.
  • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand deden we dit in gesprekken met politici, bij CEJA, in Nieuwe Oogst en in Boerderij.

Wat zal NAJK voor jou doen in juni?
Natuurlijk zal er in juni ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

  • Een nieuwe editie van het NAJK-blad BNDR valt in juni bij jou op de mat. Ken je iemand die de BNDR niet ontvangt, maar wel lid is? Zorg dat de gegevens van dit lid dan goed in de ledenadministratie staan. Een lid dat de BNDR niet ontvangt mist ook alle andere voordelen, updates en nieuwsberichten.
  • NAJK organiseert samen met ForFarmers de Young Farmers Day op vrijdag 26 juni in Lochem. NAJK-leden hebben gratis toegang, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Mis het niet en meld je dus meteen aan via www.youngfarmersday.nl.
  • Op donderdag 25 juni vindt de Algemene Ledenvergadering van NAJK plaats. Dit jaar is ZAJK onze gastheer. Tijdens de ALV worden de financiën aan het NAJK-bestuur ter goedkeuring voorgelegd en vindt verkiezing van leden van het dagelijks bestuur plaats.
  • NAJK organiseerde op 3 en 4 juni het Dagje Praktijk. Jullie enthousiasme en aanmeldingen waren overweldigend. Voor ons reden om in september een tweede editie te organiseren. De terugkomdag op het ministerie van Economische Zaken zal ook verplaatst worden naar september. Aanmelden kan binnenkort.