Stap in de stal op 12 en 13 september

Op zaterdag 12 en zondag 13 september zetten 26 varkenshouders in heel Nederland hun staldeuren open tijdens het Weekend van het Varken. Op deze twee dagen worden er allerlei leuke activiteiten op de varkensbedrijven georganiseerd. De consument kan tijdens het evenement prangende vragen stellen aan de varkenshouders.

Deze dagen vertellen varkenshouders over het houden en verzorgen van varkens. Wat komt er allemaal bij kijken om varkens te kunnen houden? Er wordt meer inzicht gegeven in transport, voeding, gezondheid en de fokkerij. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten op de boerderij georganiseerd. Een evenement voor jong en oud!

Het Weekend van het Varken is een initiatief van de Stichting Varkens in Zicht. Zij willen de varkenssector toegankelijker en inzichtelijker maken. Dit doet de stichting door het realiseren van zichtstallen. Deze stallen maken het mogelijk om van dichtbij te zien en ervaren hoe varkens leven. Het Weekend van het Varken is een belangrijk evenement om de varkenshouderij positief op de kaart te zetten.

Benieuwd? Kijk op www.stapindestal.nl voor de deelnemende boerderijen uit jouw omgeving! En vertel al jouw familie, vrienden en kennissen om 12 en 13 september ‘Stap in de Stal’ te bezoeken.