Wat deed NAJK voor jou in november?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in november? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

 • NAJK verwelkomt de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, met een online routekaart.
 • NAJK voerde afgelopen kwartaal bij diverse AJK’s het programma ‘BoerenBattle’ uit. Met de BoerenBattle maken AJK’s op een leuke en competitieve manier kennis met de belangrijke landbouwthema’s.
 • NAJK vroeg tijdens de Landbouwborrel, de Brussels bijeenkomst van Europarlementariërs, aan Eurocommissaris Hogan een betere invulling van de top-up voor jonge boeren.
 • NAJK dringt bij het ministerie van Economische Zaken en provincies aan om meer tempo te maken in de uitvoering van de Jonge Landbouwersregeling. Staatssecretaris Van Dam heeft daarop aangegeven de provincies te gaan helpen.
 • NAJK was aanwezig op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem. Dankzij de inzet van veel bevlogen vrijwilligers hebben we veel nieuwe leden mogen verwelkomen. De volgende beurs waarbij NAJK aanwezig zal zijn is de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in Venray eind februari.
 • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand deden we dit, naast in de diverse geschreven pers, ook op RTV Noord.

Wat zal NAJK voor jou doen in december?

Natuurlijk zal er in december ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

 • In december verschijnt de nieuwste editie van de BNDR bij jou op de mat. Het thema? Smart farming!
 • Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 17 december zullen de afgevaardigden van de provinciale AJK’s de begroting van NAJK over 2016 vaststellen.
 • In december blikt NAJK terug met het jaaroverzicht 2015.
 • NAJK biedt in samenwerking met Rabobank Nederland aan afdelingen ‘De Dialoogsessie’ aan. Wil jij met jouw AJK aan de slag met de uitdagingen voor jullie ondernemerschap. Willen jullie echt iets veranderen? In de Dialoogsessie leer je hoe je dat aanpakt. Kijk hier meer informatie.
 • ForFarmers sponsort een avond van jouw AJK met 250 euro. Klik hier, vraag de contactpersoon van ForFarmers om bijvoorbeeld tijdens jullie avond te spreken over een van de vele leuke onderwerpen, en meld je bijeenkomst aan bij NAJK via khaanraads@najk.nl