NAJK neemt sectorinitiatief Innovatiefonds over

Sinds begin 2016 heeft NAJK het initiatief voor het Innovatiefonds voor telers overgenomen. Met het Innovatiefonds wil NAJK met de partners, Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, KWOOT en OCI Agro, agrarische ondernemers in de akkerbouw en tuinbouw stimuleren om te innoveren en hun expertise te delen.

Het Innovatiefonds voor telers stimuleert innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw. Deze ondernemers maken kans op een financiële beloning voor hun vernieuwende ideeën op het boerenerf. Het Innovatiefonds is een sectorinitiatief vanuit NAJK met meerdere samenwerkende partners die nauw betrokken zijn bij de agrarische sector. De partners zijn Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, KWOOT en OCI Agro.

De Nederlandse agrarische sector heeft een sterke positie op de wereldmarkt. Om deze koppositie vast te houden zijn innovaties belangrijk. “Nederland heeft creatieve akkerbouwers en tuinders die goed zijn in het bedenken van praktische oplossingen”, aldus NAJK-voorzitter Eric Pelleboer. “Met het Innovatiefonds wil NAJK en de partners van Innovatiefonds, telers stimuleren om deze expertise ook met anderen te delen.” Iedere teler die een goed idee heeft ontwikkeld, kan in aanmerking komen voor een stimuleringsprijs die kan oplopen tot € 5.000. Met deze beloning kunnen boeren hun ingestuurde idee verder uitvoeren of perfectioneren. Het Innovatiefonds is een doorstart van het ‘Wim Luijkx Innovatiefonds’ dat in 2009 door Agrifirm is opgericht en al verschillende ideeën heeft opgeleverd.

Maak ook kans op € 5.000,-

Zit jij vol vernieuwende ideeën of heb jij iets nieuws bedacht op jouw bedrijf? En is het iets dat ook door andere ondernemers opgepakt kan worden? Dan komt jouw innovatie misschien wel in aanmerking voor een beloning tot € 5.000 uit het ‘Innovatiefonds voor telers’. Meld jouw innovatie dan voor 15 mei 2016 aan op www.innovatiefondsvoortelers.nl. Een vakjury beoordeelt de ingezonden innovaties. De beste innovatieve concepten, producten of diensten maken kans op een beloning.