Ronde politiek bij VVD

De ronde politiek van NAJK heeft zijn route vervolgd. Dit keer gingen dagelijks bestuurders Sander Thus, portefeuillehouder bedrijfsovername en Iris Bouwers, portefeuillehouder internationaal op bezoek bij de VVD. Zij spraken met Helma Lodders, de landbouwwoordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer.

Het centrale thema tijdens het gesprek was het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) op dit moment en na 2020. Het huidige GLB loopt tot 2020 en de gesprekken over de invulling van het beleid na 2020 zijn begonnen. De VVD heeft in gesprek met NAJK aangegeven voor individuele vrijheid en minder regelgeving te zijn. Het geld van het GLB moet bij de boeren op het erf terecht komen.

Jonge boeren en tuinders zijn innovatief en staan dicht bij de maatschappij. Inzet op innovatie en het eerlijke verhaal, vindt de VVD belangrijk. Naar aanleiding van het bezoek is afgesproken dat na de zomer de VVD en NAJK een werkbezoek organiseren.

De dagelijks bestuurders van NAJK gaan bij nog meer politieke partijen langs. Houdt voor het vervolg van de ronde politiek de website en social media van NAJK in de gaten.