Masterclasses voor MaïsChallenge-deelnemers

De MaïsChallenge 2016 is voor de 47 deelnemers voortvarend van start gegaan. Ze worden tijdens het groeiseizoen begeleid door ruwvoerspecialisten en krijgen extra kennis mee. Tijdens twee masterclasses krijgen de deelnemers deze zomer alle mogelijke tips en adviezen voor een succesvolle ruwvoerteelt. 

In dit kennisproject van maïsveredelaar Limagrain en NAJK is de uitdaging om zo efficiënt mogelijk snijmaïs te telen: wie haalt het hoogste rendement per hectare? In de vorm van de allernieuwste maïsrassen, teeltbegeleiding en kennisdeling vanuit het kweekbedrijf staat LG de deelnemers bij om de maximale voederwaarde van hun maïspercelen te oogsten.

Kennisdeling 

De 47 NAJK-leden, inclusief een team van CAH Dronten, volgen in juni en augustus masterclasses. In een halve dag doen ze veel kennis op over bodem, bemesting, gewas, oogst, conservering en vervoedering. Ze ontvangen alle mogelijke adviezen voor een succesvolle ruwvoerteelt. De bijeenkomsten vallen samen met de Boerderij RuwvoerRonde die wordt gehouden op vier verschillende melkveebedrijven in Nederland.

Wie haalt het hoogste rendement? 

Begin mei vloog de temperatuur omhoog, waardoor de maïs onder prima omstandigheden werd gezaaid en erg snel opkwam. In de loop van het groeiseizoen zal blijken wie dit jaar het hoogste rendement uit zijn maïs weet te halen. Op de Facebookpagina van de MaïsChallenge houden de deelnemers elkaar op de hoogte van hun voortgang en delen zij ervaringen. Kijk ook mee op facebook.com/maischallenge.