Innovatiefonds beloont jouw innovatief idee!

Logo_Agrifirm_Innovatiefonds voor telersZit jij vol vernieuwende ideeën of heb jij de oplossing voor jouw akker- of tuinbouwbedrijf? Dan komt jouw innovatie misschien wel in aanmerking voor een beloning. Jaarlijks stelt het Innovatiefonds voor telers € 13.500,- beschikbaar voor goede ideeën. Stuur jouw innovatie in voor 15 november op www.innovatiefondsvoortelers.nl.
Het Innovatiefonds voor telers stimuleert innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw. Deze ondernemers maken kans op een financiële beloning voor vernieuwende ideeën op het boerenerf. Het Innovatiefonds is een sectorinitiatief met meerdere samenwerkende partners die nauw betrokken zijn bij de agrarische sector. De partners zijn Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, KWOOT, NAJK, OCI Agro en Syngenta. Het Innovatiefonds is een doorstart van het ‘Wim Luijkx Innovatiefonds’ dat in 2009 door Agrifirm is opgericht en al verschillende ideeën heeft opgeleverd.

Expertise delen

De Nederlandse agrarische sector onderscheidt zich door hoog opgeleide ondernemers. Akkerbouwers en tuinders zijn creatief in het bedenken van praktische oplossingen. Het Innovatiefonds wil telers stimuleren om deze expertise ook met anderen te delen. Iedere teler die een goed idee heeft ontwikkeld, kan in aanmerking komen voor een stimuleringsprijs. Die kan oplopen tot € 3.000,-. Met deze beloning kunnen boeren hun ingestuurde idee verder uitvoeren of perfectioneren.

Inspelen op regelgeving

Inmiddels zijn al vele innovaties beloond. Zo ontving Kees van der Bos dit jaar een mooi bedrag met zijn innovatie voor het ontsmetten van pootaardappelen. Per 1 maart mogen pootaardappelen die voor de consumptie of veevoer worden afgezet, niet meer in aanraking komen met Imazalil bevattende knolbeschermingsmiddelen. Hierdoor ontstaat het gevaar dat aardappelen die onvoldoende beschermd of behandeld zijn, ziek worden. Van der Bos ontwikkelt een machine met lichtkappen die uv-licht uitstralen om zo schadelijke mechanismes op knollen te doden en het rendement van het bedrijf te verhogen. “Een groene en duurzame manier van bestrijden”, aldus Van der Bos.

Maak ook kans op € 3.000,-

Heb jij een vernieuwend idee en ben je bereid om dat verder uit te voeren? Meld jouw innovatie dan voor 15 november 2016 aan op www.innovatiefondsvoortelers.nl. De jury beoordeelt de ingezonden innovaties. Zien zij potentie in jouw innovatieve concept, product of dienst, dan wordt de beloning toegekend. Naast een juryprijs maak je kans op de publieksprijs van € 750,-. De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers is de prijs voor de beste innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw, gekozen door het publiek.