Stijn Derks nieuwe portefeuillehouder intensief NAJK

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op donderdag 30 maart heeft het Nederland Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) afscheid genomen van bestuurder Ronald van Leeuwen. Een nieuw bestuurslid, Stijn Derks, is verkozen als dagelijks bestuurder van NAJK met de portefeuille intensief. Hij volgt hiermee Van Leeuwen op.

De ALV is bijgewoond door de afgevaardigden van de provinciale AJK’s en het dagelijks bestuur van NAJK. Derks is tijdens de ALV unaniem verkozen tot dagelijks bestuurder bij NAJK.

Nieuwe bestuurder

Derks is 22 jaar en heeft een pluimvee- en akkerbouwbedrijf in Beuningen. Derks: “Er zijn steeds minder jonge boeren. De jonge ondernemers die er zijn krijgen het moeilijker. Om onze sector in stand te houden, is het belangrijk dat de intensieve sector goed in beeld is. Wij jonge intensieve veehouders mogen trots zijn op onze bedrijven en dit uitstralen richting de consument.” Een belangrijk thema waar Derks zich de komende periode op gaat richten is de POR-regeling. “Ik vind het belangrijk dat deze regeling blijft. De voorlopers van de sector moeten niet gestraft worden. Het is belangrijk dat er ruimte voor ontwikkeling is voor de intensieve sector.”

Afscheid Ronald van Leeuwen

Van Leeuwen heeft na een periode van twee jaar afscheid genomen als bestuurder bij NAJK. Voorzitter Andre Arfman bedankte Van Leeuwen voor zijn inzet voor de agrarische jongeren: “Dankzij de inzet van Van Leeuwen is NAJK nauw betrokken geweest bij diverse belangrijke discussies voor de intensieve veehouderij.”