OPROEP – Hoe denk jij over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid?

EU-commissaris Hogan wil graag horen hoe EU-inwoners denken over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Daarom heeft de Europese Commissie een openbare enquête gestart. Doel van de enquête is om input te krijgen voor modernisering en versimpeling van het GLB.

Oproep!

NAJK roept leden op om ook input te leveren aan deze enquête. “Het GLB raakt iedereen en beslaat een groot gedeelte van het Europese budget, juist daarom is het belangrijk dat ook jonge boeren en tuinders laten horen hoe zij over het GLB denken”, aldus Iris Bouwers, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuille internationaal. Een van de vragen in de enquête gaat specifiek over jonge landbouwers.

De enquête bestaat uit 33 vragen, grotendeels multiple choice-vragen. De vragenlijst is hier te vinden. In juli 2017 worden de resultaten van de enquête gepresenteerd. De enquête is open tot 2 mei 2017.