NAJK: Ga 14 oktober naar je provinciehuis!

NAJK roept, net als LTO, de leden op om aanstaande maandag 14 oktober om 12.00 uur bij de provinciehuizen te verschijnen. Dit om te protesteren tegen de provinciale regels over stikstof en deze van tafel te krijgen.

De afgelopen dagen zonden de provinciale afdelingen van NAJK al een brief naar hun gedeputeerden om de zorgen van jonge boeren te uiten. NAJK-voorzitter Andre Arfman: “de onzekerheid over de toekomst van de sector is groter dan ooit. De ontwikkelingsruimte die wij volgens alle regels en procedures hebben verkregen en noodzakelijk zijn voor het opbouwen van een duurzame toekomst, worden nu in één ruk afgepakt. Er is geld gestoken in vergunningverlening, er zijn stallen gebouwd en hierop zijn duurzame bedrijfsplannen geschreven. De jonge boeren hebben bewegingsvrijheid, tijd en vertrouwen nodig. Met de voorgestelde regels, waarin de provincies nog verder gaan dan de Regering voorstelt, wordt dit ons onmogelijk gemaakt. Het lijkt wel of de overheid ons uitzwaait!”

NAJK is het zat dat er ondanks de vele jarenlange inspanningen, de overheid niet luistert. Daarom roept het bestuur de leden op om maandag 14 oktober om 12:00 uur, samen met LTO-leden, te verzamelen bij hun provinciehuis.