Joris van Lierop nieuwe afgevaardigde pluimvee

Maak kennis met onze nieuwe afgevaardigde pluimvee: Joris van Lierop. Als afgevaardigde ondersteunt hij Tim van der Mark, de dagelijks bestuurder met de portefeuille intensief, bij zijn taken. Joris runt samen met zijn ouders een pluimveebedrijf en is dan ook van jongs af aan al met veel plezier werkzaam bij de kippen. Daarnaast zet hij zich in als bestuurslid bij het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) en draagt hij zijn steentje bij aan de Civil Dialogue Group (CDG) pluimvee, een adviesgroep van de Europese commissie. Joris van Lierop is hierbij de uitgelezen persoon om als afgevaardigde pluimvee zijn duit in het zakje te doen voor de intensieve sector.

Om Tim van der Mark, de dagelijks bestuurder met de portefeuille intensief, te ondersteunen in zijn taken zijn er de zogenoemde afgevaardigden in het leven geroepen. Omdat de portefeuille intensief verschillende takken kent (kalveren, pluimvee en varkens), met allemaal totaal verschillende belangen, is het bijna onmogelijk om als dagelijks bestuurder overal van op de hoogte te zijn. De afgevaardigden ondersteunen onze dagelijks bestuurder intensief. Dit doen ze door de nodige kennis met elkaar te delen en te sparren over bepaalde onderwerpen. 

Joris van Lierop, een agrariër in hart en nieren, weet met zijn 25 jaren jong precies wat hij wil: het familiebedrijf overnemen. In het dorpje Asten-Heusden staat het pluimveebedrijf van hem en zijn ouders, waar hij al van jongs af aan dag in dag uit te vinden is. Toen hij in de zomer van 2018 zijn opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness afrondde en daarmee afstand deed van zijn studentenleven aan de HAS in Den Bosch, is hij per direct als mede-ondernemer op het familiebedrijf aan de slag gegaan. Hier hebben ze 165.000 leghennen die in de piekperiode meer dan 1.000.000 eieren per week kunnen produceren.

De liefde voor de agrarische sector is er bij Joris met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan is hij al werkzaam bij de kippen en doet dit al jaren met veel plezier. Plezier dat hij graag wilt delen met andere jonge agrariërs. Om de positie van jonge boeren te versterken zet hij zich naast zijn werk op de boerderij ook in als bestuurslid van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) en draagt hij zijn steentje bij aan de Civil Dialogue Group (CDG) pluimvee, een adviesgroep van de Europese commissie. 

Joris van Lierop hoopt andere pluimveehouders net zo enthousiast te kunnen maken als hijzelf en is hierbij de uitgelezen persoon om als afgevaardigde pluimvee zijn duit in het zakje te doen voor de intensieve sector.