NAJK wil inpoldering op de formatietafel

Het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GRAJK) kwam vorig najaar met een visiedocument waarin zijn pleitten voor inpoldering. NAJK steunt GRAJK hierin volledig en wil dit thema op de formatietafel van het nieuwe kabinet. Vanmorgen bleek uit een nieuwsbericht dat LTO Nederland ook voor inpoldering van nieuwe landbouwgronden is. NAJK is blij met de bijval van LTO Nederland.

Inpoldering is iets waar Nederland groot mee is geworden, en wat ons internationaal gezien ook echt op de kaart heeft gezet. “Het is heel goed dat LTO Nederland ook pleit voor inpoldering van nieuwe vruchtbare landbouwgronden. Iedereen wil onze grond hebben: industrie, woningbouw, overheden en natuurorganisaties. Grond is schaars en daarom is nieuwe ingepolderde landbouwgrond van harte welkom. Een mooi en bekend voorbeeld hiervan is de inpoldering van Schiphol in de Noordzee”, stelt NAJK-voorzitter Roy Meijer.

NAJK wil samen met LTO Nederland optrekken om dit thema na de komende Tweede Kamerverkiezingen op de formatietafel te krijgen. NAJK hoopt dat andere landbouwpartijen hier ook bij aansluiten! “Laten we gezamenlijk de strijd om de ruimte aangaan en nieuwe landbouwgrond boven water halen!”, aldus Meijer.