Deel jouw tip rondom dierwelzijn!

De voorbereidingen voor het decembernummer van de BNDR zijn weer in volle gang! Dit keer zijn een aantal rubrieken terug van weggeweest, waaronder de rubriek ‘Jonge boeren over..’ In deze rubriek vragen we onze leden input / tips te leveren rondom een bepaald onderwerp. Met dit keer in de spotlight: dierenwelzijn!

Met de nieuwe dierenwet ligt de dierhouderij enorm onder vuur, terwijl wij als jonge boeren het beste voor hebben met onze dieren en er alles aan doen om hun verblijf in de stal zo aangenaam mogelijk te maken. Veel van onze leden hebben verschillende acties ondernomen om het leven van de dieren zo plezierig en comfortabel mogelijk te maken. Naar deze tips en/of aanpassingen zijn wij op zoek!

Wij zouden graag jullie (simpele) tips en aanpassingen voor een diervriendelijke stal / meer comfort / speel- of scharrelplezier ontvangen. Dit hoeven geen grote aanpassingen te zijn, als het de dieren maar ten goede komt!

Voorzitter Roy Meijer geeft alvast het goede voorbeeld: hij hing een skippybal in de stal bij de kalfjes voor extra speelplezier!

Doe je mee?
– Stuur uiterlijk zondag 21 november een foto (van jou met je) tip om (op een eenvoudige manier) het welzijn en plezier in de stal te kunnen vergroten naar communicatie@najk.nl.
– Geef een korte toelichting bij de foto.
– En wie weet pronkt jouw tip in de decembereditie van ons ledenblad BNDR!